To je to što me zanima!

'Možete smijeniti Vladu, ali nemojte blokirati granice'

Ministar Čobanković sastao se s proizvođačima mlijeka i pšenice. Dogovora nije bilo, a farmeri su prijetili da će blokade granica možda ipak biti
Vidi originalni članak

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković sastao se u utorak u 10 sati s predstavnicima otkupljivača i proizvođača mlijeka.
- Namjeravamo aktivirati pregovore oko cijene mlijeka. Ubrzat ćemo i reprogram kredita, a isplatit ćemo i poticajna sredstva -  obećao je Čobanković proizvođačima koji su proteklih dana zatražili sastanak. Istaknuli su kako traže vraćanje cijene mlijeka iz 2008. Uz to, traže zaštitu domaćih proizvođača od nekontroliranog uvoza te provođenje zakona o prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta. Ako se ne ostvare njihovi zahtjevi, najavili su prosvjede među kojima bi prva bi mjera bila blokada 17. bjelovarskog sajma koji će se od 11. do 13. rujna održati u Gudovcu. Željko Ljubić iz Vindije rekao je kako ne zna o čemu bi se sa proizvođačima trebali dogovoriti, ako se cijene mlijeka u Europi ne promjene.
- Garantiram vam da ću onda od svojih 150 krava prodati njih 100 i proizvodit ću manje mlijeka, samo da vi opstanete, a mi ćemo propasti, odgovorio mu je Mladen Šolčić, predsjednik koordinacije hrvatskih proizvođača mlijeka. Na kraju je zaključio kako sastanak nije donio previše rezultata pa će o najavljenoj blokadi više moći reći tek idući tjedan.


'MOŽETE SMIJENITI VLADU, ALI NE i BLOKIRATI GRANICE'
Ministar Čobanković se u utorak popodne sastao s otkupljivačima i proizvođačima pšenice. Otkupljivačica Marija Komesarović iz Gunje ga je napala i optužila da štiti uvoznu mafiju..
- Uvozna mafija nas proždire, a vi ne želite to spriječiti. Uvedite red ili nema ništa od opstanka seljaka - rekla je Komesarović i zaprijetila da će napustiti sastanak. Čobanković joj je odgovorio da može napustiti sastanak i prosvjedovati koliko hoće.
- Možete i smijeniti Vladu ili mene, ali ne možete i ne smijete blokirati granične prijelaze. Turistička sezona još traje i treba nam novac turista - rekao je Čobanković.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • blackwolf 26.08.2009.

    Ko to veli moj ČOBANE??? Granice se mogu i hoče blokirati, seljaci trebaju postupiti prema načelu vlade, \"BEZ SRAMA\" a turisti??? kome pune blagajnu?? meni?? ja sam več dao 1500 kn klincu za školu, popušio kojekakve namete,tu paru neću vidjeti ali nečete vive ni vi...DOLJE BANDO LOPOVSKA...uzmite od sebe...što ste vi sebi smanjili???

  • trešnja 26.08.2009.

    Još jedan debeljko u nizu koji se je usvinjio nakon ulaska u vladu!!!

  • vilhelm 26.08.2009.

    Pava ideja od čobankovića samo svi traktori Hrvatskih seljaka treba opkoliti vladu i sabor i nedopustiti izlaz.A na grnicama ne dopustiti uvoz mljeka, žita i rodoljuba koji nam kroje sudbinu, a nikada nisu bili u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare