To je to što me zanima!

Mrak-Taritaš oduzima Bandiću legalizaciju, a želi dobiti Zagreb

Od 90 tisuća zaprimljenih zahtjeva obrađeno je tek pet posto. Zbog rješavanja predmeta puževim korakom Zagreb će izgubiti oko 70 mil. kuna iz proračuna
Vidi originalni članak

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš otkrila je gostujući u emisiji Veto Jabuke TV kako Grad Zagreb s početkom nove godine više neće biti zadužen za rješavanje zahtjeva za legalizaciju.

Rješavanja predmeta domoći se će Ministarstvo graditeljstva odnosno njihova nedavno osnovana Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

Grad će time izgubiti oko 70 milijuna kuna koje je mogao dobiti iz državnog proračuna i to zato što su se predmeti rješavali - puževim korakom. 

Zagreb je, kao i ostala županijska središta morao do kraja ove godine riješiti više od 20 posto zahtjeva za legalizaciju. No, od pristiglih 90 tisuća zahtjeva riješeno je njih tek pet posto. Mrak-Taritaš neki je dan rekla da bi Zagrebu ovim tempom trebalo 29 godina da obradi pristigle zahtjeve, a po sili Zakona o legalizaciji posao će biti prebačen na Agenciju.

- Svi su dobili priliku, pa i grad Zagreb koji je organizirao svoj ured na Velesajmu. Oko pet posto riješenih zahtjeva za legalizaciju je i na razini države, ali puno manje od razine drugih gradova. Ne vjerujem da se u idućih mjesec dana  taj postotak može podići na 20 posto i naša će zakonska obveza biti da Agencija preuzme predmete i rješava ih - rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš u emisiji Veto.

Novoizabrana šefica zagrebačke organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) u emisiji je najavila i kako ima ambicije zasjesti na čelo metropole.

- Ne bih se ovog mjesta predsjednice zagrebačkog HNS-a primala da nemam ambiciju dovesti HNS tamo gdje pripada, a to je Zagreb. HNS je građanska stranka, HNS prirodno pripada gradu Zagrebu, kazala je ministrica graditeljstva. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Kovalski 11.12.2013.

    Zagrebčani nikada nećete imati boljeg gradonačelnika nego što je Milan, ako vam ova dođe debelo ćete to platiti to će biti katastrofa od grada

  • Lina39 11.12.2013.

    "Što je babi milo to joj se i snilo !"

  • bajica1009 11.12.2013.

    E moja Anka meni je pao mrak evo puna godina čekam gr.dozvolu prije dva mjeseca kažu biti će za tjedan dana a evo prošlo i ništa se ne dešava, pošalji sve ove iz S.Broda na biro i zaposli ove sa biroa dozvole i legalizacija neće biri ni za 20. godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare