To je to što me zanima!

Mravak istražiteljima odao Ivu Sanadera i tri ministra

Bivši predsjednik uprave HEP-a ne želi biti jedini krivac za afere u toj državnoj tvrtki pa je odlučio progovoriti. Navodno nije spominjao samo Kosor
Vidi originalni članak

Iznoseći svoju obranu pred istražiteljima USKOK-a, bivši šef HEP-a Ivan Mravak progovorio je o svim akterima inkriminirajućih radnji koje mu se stavljaju na teret. Kako doznaje Večernji list, detaljno je objasnio ulogu bivšeg premijera Ive Sanadera kao glavnog "nalogodavca" te spomenuo imena trojice ministara, koji su još uvijek članovi aktualne Vlade. Navodno je rekao da je po nalogu Sanadera radio i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, kojeg između ostalog terete da je zloporabom položaja i ovlasti oštetio Podravku za nešto više od 400 milijuna kuna. Mravak je očito shvatio da će biti krivac za sve afere koje su se tijekom njegova petogodišnja mandata nakupljale u HEP-u pa je odlučio olakšati dušu. U USKOK-u je već postao redoviti klijent, a koliko će potrajati njegovo iznošenje obrane teško je procijeniti. Među imenima koje je povezivao s aferama, nije se našla Jadranka Kosor pa prema tome ispada da nije bila uključena u odlučivanje Vlade Ive Sanadera. Mravka su, podsjetimo, u svibnju uhitili zbog navodne jeftine prodaje struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • aqiba 20.09.2010.

    Još se jedino -jaaaca-ne spominje...ali jasno je da je i ona sve znala i amenovala. Pa nebi je smranader postavio za svoju zamjenu da joj nije vjerovao.

  • 20.09.2010.

    ...VRTIREPKU na HTV...i umjesto hloverke nek zabavlja narod...)))

  • user_38692 20.09.2010.

    Neznam šta se čeka??? u zatvor s njima!!! zajedno s Mravakom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare