To je to što me zanima!

Mrsić: Prosječne mirovine bit će 40 posto prosječne plaće

Govoreći o zapošljavanju i perspektivama mladih, izrazio je zadovoljstvo mjerom rada bez zasnivanja radnog odnosa, u koju se lani uključilo više od 9500 mladih
Vidi originalni članak

Mirovine će se isplaćivati na vrijeme. Razgovaramo o novom načinu usklađenja mirovina, gdje ćemo uvažiti činjenicu da su dvije godine bile zamrznute i da udio mirovine u prosječnoj plaći konstantno pada. S novom formulom omogućit ćemo da mirovine u određenom postotku slijede rast plaća i da prosječna mirovina bude 40 posto prosječne plaće - kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić za posjeta Čakovcu.

Govoreći o zapošljavanju i perspektivama mladih, izrazio je zadovoljstvo mjerom rada bez zasnivanja radnog odnosa, u koju se prošle godine uključilo više od 9500 mladih. Ta mjera i ove godine ide vrlo dobro, dodao je, pa je tako u prva četiri mjeseca već 6000 mladih počelo stjecati godinu dana radnog iskustva.

- Počelo se restrukturirati tržište rada, otpušta se i zapošljava, dok se prijašnjih godina samo otpuštalo - zaključio je ministar Mrsić. Jedna od tema razgovora bile su i špediterske tvrtke u kojima će biti otkaza nakon ulaska Hrvatske u EU.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • polo90 01.05.2013.

    Nemojte se gospodine ministre toliko naprezati to je štetno za zdravlje,kad ionako od toga i da bude opet nemamo ništa ,što ne reče barem 70%,kad se lažemo onda neka barem bude primamljivo za uši .

  • ludom 01.05.2013.

    Pa koliki je to iznos ? Stavite to na papir. I što se to onda mijenja ? Dajte molim vas, zar mislite da smo retardirani ?

  • SenadDedić 01.05.2013.

    NEMATE VI NOVACA NI ZA TO ,SAMO NAS LAŽETE , DA MOŽDA NEMATE PROGRAM ZA ZAPOŠLJAVANJE

Komentiraj...
Vidi sve komentare