To je to što me zanima!

Mrsić: Rast mirovina računat ćemo po povoljnijoj formuli

Ministar Mirando Mrsić je najavio potpisivanje Sporazuma o Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe koje će biti savjetodavno tijelo u Vladi
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na Skupštini Matice umirovljenika Hrvatske izjavio je kako će sljedeće godine mirovine biti isplaćivane na vrijeme, a njihov rast će se usklađivati po novoj formuli koja je bolja za umirovljenike. 

Ministar je najavio potpisivanje Sporazuma o Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe koje će biti savjetodavno tijelo u Vladi. Sporazum će u utorak 18. prosinca potpisati predsjednik Vlade Zoran Milanović i predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacije umirovljeničkih udruga. 

Skupština Matice umirovljenika Hrvatske usvojila je i Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika i starijih osoba koja će biti upućena u Nacionalno vijeće i Vladu. Nadaju se da će i Hrvatski sabor usvojiti takav dokument koji bi imao veliki značaj za umirovljenike. Na Skupštini je za novog predsjednika Matice izabran Karlovčanin Vladimir Nožarić, a za zamjenika predsjednika Josip Kovačić iz Marije Bistrice.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • picuskin 16.12.2012.

    Veselim se,sada imam 1313 Kn, a nakon usklađenja imati ču čak 1315 kuna.

  • Yassa 16.12.2012.

    kako vozaju ove umirovljenike , da će im mirovina rasti onda kada umru biti će im najveća

  • dahhmal 16.12.2012.

    Kaj ti možeš njatke

Komentiraj...
Vidi sve komentare