To je to što me zanima!

Mrsić tješi: Najave EK ne stoje, naš mirovinski sustav je održiv

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je kako se bilježi manji priljev invalidskih i prijevremenih mirovina te su brojke na razini europskog prosjeka
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' izjavio je kako je u posljednje vrijeme primjetan trend smanjenja priljeva umirovljenika te napomenuo da je ''mirovinski sustav fiskalno održiv''

- Intenzivno pregovaramo s Europskom komisijom i katastrofične najave o neodrživosti sustava ne stoje - rekao je ministar Mrsić. 

Istaknuo je kako o stopiranju uplata u drugi mirovinski stup nema govora jer bi prebacivanje sredstava iz drugog u prvi mirovinski stup značilo ''nacionalizaciju i direktno oštećivanje ljudi koji će mirovine dobivati od 2025. godine na dalje''. Dodao je kako je primjetno smanjenje broja invalidskih mirovina. 

- Do sada smo bili europski prvaci u tome, no sada su te brojke na razini europskog prosjeka. Stoga treba nastaviti reforme kao što su uvođenje profesionalnih mirovina - rekao je Mrsić i rekao kako projekcije Europske komisije o smanjenju mirovina, čak do 22 posto do 2060. godine, smatra netočnima. 

- Dužnost naše, socijalne države je ne smanjivati umirovljenička prava. Naše projekcije su drukčije od onih Europske komisije jer smo u njih uključili i reforme: predviđamo da će 2030. godine mirovine će iznositi 60 posto plaće - zaključio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • _Slavonac_ 11.03.2015.

    mrsiću baljezgaš bezveze, ništa ne radiš kao ni ostatak tvojih drugova...prestanite nas lagat i gubite se!

  • BorisUnique 11.03.2015.

    kad želite vidjeti tko vlada državom samo se pogledajte u ogledalo.pametnom dosta!!!

  • BorisUnique 11.03.2015.

    jedino pokret zajedno i karino hromin šturm mogu zemlju izvući iz krize u kratkom roku pa narode glasaj i dalje za iste koji će nas opelješiti porezom na nekretnine kad rukne euro početkom 2016 i raznoraznim nametima uništit će nas.jedini izlaz je da ih na izborima IZBRIŠEMO!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare