To je to što me zanima!

Mrsić: Tko zaposli mlade, neće više morati plaćati doprinose

Poslodavce koji zaposle mladu osobu u dobi između 15 i 29 godina na neodređeno vrijeme u sljedećih pet godina ćemo osloboditi bruto doprinosa na plaće, najavio je
Vidi originalni članak

Ministar rada Mirando Mrsić na Sajmu poslova u Osijeku najavio je novu mjeru poticanja zapošljavanja među mladima, piše Glas Slavonije.

- One poslodavce koji zaposle mladu osobu u dobi između 15 i 29 godina na neodređeno vrijeme u sljedećih pet godina ćemo osloboditi bruto doprinosa na plaće - najavio je Mrsić, dodavši kako je ohrabujuće to što je oko 8,5 tisuća mladih otvorilo svoje tvrtke.

- U vrijeme kada posla nema, država je odgovorna stvoriti uvjete za nalaženje posla - rekao je Mrsić koji kaže da smo u zadnjih šest godina zbog velike recesije izgubili oko 300.000 radnih mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • bajaiva 02.11.2014.

    ovo je dobra mjera, sada mos za isti trosak uposlit dva covjeka.

  • colonelo 01.11.2014.

    ... ma ajd te molim vas ... prvo su donijeli zakon po kojem se može radnika izbaciti sa posla bez problema ... sad ovo ... poveznica ? ... pa izbaciti će sa posla sve starije, umjesto njih uposliti mlađe "za badave" i krug je zatvoren ... strava ...

  • Hiroo_Onoda 31.10.2014.

    Na čemu da ih zaposli? Državna politika je kriva za gubitak tolikih radnih mjesta, a sad neka netko zaposli mlade. Neka se Mrsić malo prešminka i neka si pokuša pronaći posao. Tako bi najbolje razumio kako je teško doći do posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare