To je to što me zanima!

Muke po Tesli: Policajcima zaglavila vrata dok su lovili biciklista, on im se rugao

Poletni biciklist iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pješačkim tempom ispred Tesle i navodno je još k tome zafrkavao policijske službenike
Vidi originalni članak

Švicarski policajci već tri godine godine muku muče sa službenim Tesla automobilima. Naime, prema pisanju revijahak.hr, Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme otkako su u vlasništvu policije u švicarskom gradu Baselu. No policajcima je dozlogrdilo kada ih je službeni Tesla Model X 100D  doveo u poprilično sramotnu situaciju. U operativnom zapisniku kantonalne policije stoji da su se elektronički kontrolirana vrata automobila - blokirala tijekom potjere i više se nisu mogla otvoriti.

Naime, tijekom akcije policijski službenici zamolili su dvojicu biciklista da stanu, jedan je postupio po uputama, a drugi je pobjegao. Policajci su brzo pokušali izaći iz Tesle kako bi zaustavili biciklista, no nisu uspjeli jer su vrata vozila bila blokirana, a policajci su ostali 'zarobljeni' u automobilu. 

ŽELE ZADRŽATI NUKLEARKE Švicarska skupina pokreće peticiju za preispitivanje planova o nuklearnoj energiji

- Biciklist je tada primijetio da ne možemo izaći iz vozila (naša se vrata nisu mogla ponovno otvoriti unatoč tome što je vozilo stajalo) i nastavio je bijeg kroz Sandgrubenstrasse - napisali su policajci u izvještaju. 

Poletni biciklist iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pješačkim tempom ispred Tesle i navodno je još k tome zafrkavao službene osobe. Naposljetku se navodi da je biciklist čak krenuo prema policijskom automobilu i zabio se u njega. No na kraju, policajac je uspio otvoriti prozor na suvozačevom mjestu i zgrabiti biciklista. Potom je izašao kroz prozor i dovršio akciju.

Glasnogovornik policije potvrdio je incident i naveo je da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika te da će svi policajci biti upoznati. No, koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu otvoriti vrata je iznimno opasna. Pogotovo u slučaju pucnjave ili požara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Piver 29.09.2022.

    to je kad izmisljaju toplu vodu....pa sve mora bi elektronski . Recimo ovi novi Mercedesi na struju EQE za vecinu stvari moras koristit ekran a sve ostale tipke na volanu su na dodir nista nije taktilno na klik kako je bilo u prethodnim generacijama. Podrzavam napredak ali ovakve stvari su samo za ukras.

  • arwin 28.09.2022.

    Zabavno je kad platiš auto 100 000 eura pa moraš koristiti trikove kako bi otvorio vrata. Politički orkestrirana idiokracija na najjače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare