To je to što me zanima!

MUP: S Mađarima smo povrat vlaka dogovorili prije 7 dana

Riječ je o vlaku HŽ-a koji je u Mađarskoj od 18. rujna. Njime je hrvatska strana u Mađarsku prevezla izbjeglice, a Mađari su vlak zadržali tvrdeći da nije bio najavljen
Vidi originalni članak

Iz Ravnateljstva policije u srijedu kasno navečer priopćili su kako je s mađarskom stranom dogovoren povrat vlaka u četvrtak u 10 sati ujutro na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo. 

- Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije g. Dominića i direktora mađarske policije g. Pappa koji je održan 1. listopada u Letenyu, za sutra 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj - stoji u priopćenju. 

Podsjetimo, riječ je o vlaku Hrvatskih željeznica koji je u Mađarskoj još od 18. rujna. Njime je hrvatska strana u Mađarsku prevezla izbjeglice, a Mađari su vlak zadržali tvrdeći kako je stigao nenajavljeno. Mađari su tada zadržali policajce i strojovođe iz vlaka no ubrzo su ih pustili. 

Ranije u srijedu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarala i o 'zarobljenom' vlaku te je dogovoreno, pisali su neki mediji, da će se vlak u Hrvatsku vratiti već u srijedu navečer ili u četvrtak ujutro. 

Idi na 24sata

Komentari 254

  • LebronPetrovic 08.10.2015.

    U-bahn ili Or-bahn !

  • centarfor 08.10.2015.

    Sada kad je objavljeno da se je MUP poslužio istom taktikom kao i sa Prevlakom tj da je lagao i da nije bilo nikakvog dogovora s Mađarima najmanje što bi svi napadači na KGK po ovom pitanju, trebali bi se ispričati predsjednici i svima koje ste optuživali da su lažovi. A i potvrđeno je tko su najveći lažovi u Vladi. Da ih ne nabrajam. Među njima je i onaj koji je dan nakon objave HDZ-ovog programa rekao da otkud 7 milijardi koji će nedostajati radi smanjenja PDV za 2% a sada tvrdi da je to lapsus.

  • Brus Li 08.10.2015.

    Radim u HŽ-u i mađari su nam početkom prošlog tjedna potvrdili da će vlak vratiti danas,a Ko Linda laže i koristi svoj posjet Mađarskoj i današnji praznik za samopromociju i u svrhu predizborne kampanje plavima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare