To je to što me zanima!

Muškarac (59) čistio okućnicu bagerom te je naletio na minu

Muškarac je bagerom naletio na nepoznatu minsku napravu. To područje se navodno razminiralo prije desetak godina, a ondje su već jednom stradali radnici
Vidi originalni članak

Stipo Hrgović (59) iz Vukovara teško je ozlijeđen u eksploziji zasad nepoznate minske naprave u Ulici Ćorkovac 9 na vukovarskoj Mitnici u utorak oko 17 sati. Prema informacijama iz vukovarske Opće bolnice, liječnici su uspjeli sanirati ozljede na lijevoj ruci, s sačuvali su i živac. Još postoji mogućnost komplikacija i amputacije ruke.

- To je dosta prljava rana, sve je još neizvjesno. Pratit ćemo stanje njegovih ozljeda i vidjeti koje ćemo daljnje mjere poduzeti - kažu u bolnici.

Koliko je bila jaka eksplozija dovoljno pokazuju dijelovi bagera kojeg je Stipo vozio. Dijelovi su razbacani stotinjak metara dalje na njivi. 

Kako kažu iz policije, Stipo je čistio prostor oko kuće za vlasnicu (52) iz Zagreba. Premda se taj prostor razminiravao prije desetak godina, već jednom su neki radnici stradali radeći građevinske poslove na kućama. Stipo je na minu naletio uz sam asfalt u naseljenoj ulici kojom svakodnevno prolaze mještani. 

U policiji kažu da nema očevidaca nesreće. Stipo je uspio doći na asfalt, gdje su mu prvu pomoć pružili liječnici i hitno ga odvezli u vukovarsku Opću bolnicu. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • neno02 11.05.2011.

    Hm..očito je traljavo bilo to razminiravanje...mislim ...nazdravlje..ak se to događa nakon razminiravanja, znači da se i drugdje takve stvari mogu očekivati..pa to je još gore nego li da nije uopće razminirano. Bar bi ljudi znali, tu su mine, tu se ne smije niti blizu...

  • deny_os 11.05.2011.

    Mine koje se nađu na već razminiranim parcelama su dio nesavjesnog rada na razminiranju, a dio toga je postavljeno naknadno nakon razminiranja. Još uvijek u Hrvatskoj imamo osobe koje su protiv ove države i Hrvatskog naroda. Te i neke druge radnje su dio specijalnog rata koji se učio u bivšoj JNA.

  • 10.05.2011.

    honey 4 - i jeste krivi , Vi sami kažete srbija do japana , tamo gdje vi dodjete ne raste više trava . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare