To je to što me zanima!

Muškarac i žena preživjeli nalet vlaka kraj Zaboka

Ivan Ban (51) iz Tomaševca tvrdi kako nije ni čuo ni vidio vlak da im se približava. Na tom pružnom prijelazu nema rampe ni svjetlosne signalizacije
Vidi originalni članak

Već je bila noć i slaba vidljivost. Vlak se na prijelazu stvorio odjednom. Ni sirenu nisam čuo. U trenutku sam osjetio udarac i nakon toga se ničeg više ne sjećam - pričao je još uvijek vidno šokiran Ivan Ban (51) iz Tomaševca. On je u srijedu oko 16.20 sati stradao u sudaru s vlakom dok je autom prelazio preko pružnog prijelaza kod 'Zagorskog metalca'. Trenutno se nalazi na Odjelu traumatologije OB Zabok gdje čeka operaciju.
Prema policijskom izvješću, nije se zaustavio pred prijelazom te je na njega iz smjera Zagreba naletio putnički vlak. U nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede i u petak ga čeka operacija noge. Ozljede glave i uha su mu sanirali. Na istom odjelu je njegova suputnica Nevenka Zlački (48) iz Radakova. Ona je zadobila lakše tjelesne ozljede i također ništa nije vidjela.
- Sjećam se samo udara, i ničeg više. Sva sam natučena i sve me boli - kazala je. Na spomenutom pružnom prijelazu nema nikakve svjetlosne signalizacije niti rampe, samo znak Stop i Andrijin križ. Na istom pružnom prijelazu bilo je već nekoliko prometnih nesreća.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • berija 04.12.2008.

    Tomash, kako si samo tako malo vozio benzina? Što je 200 tona naspram 2000 tona oli to 2.000.000 kg? Vidim da si priznao da si i ti vozio a da znaš niti strojovođe nisu sveci.

  • tomash 04.12.2008.

    Na tom dijelu brzina vlaka je 60 km/h. Krizanje pod pravim kutem, bez visokog raslinja koje bi smetalo, a pruga u pravcu i vodoravi na obje strane bar 1,5 km. NISU GLEDALI !!!! Berija sto se tice rampi, dok sam jos vozio vlakove, malo nize na drugom prijelazu jsu polubranici zatvoreni ja vozim vlak s 200 tona benzina a kreten prolazi cik-cak kroz njih. Trebam li sto dodati??

  • bruno028 04.12.2008.

    \"vlak se na prijelazu stvorio odjednom\" ... i šta sad? Sram ga bilo! Zločesti vlak. Pa ne voze na toj pruzi vlakovi 300 km/h (nažalost), nego manje od 100 km/h i može ga se vidjeti na vrijeme i po noci, i po danu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare