To je to što me zanima!

Muškarac već 46 godina živi u izolaciji u planinama u Čileu

Ne treba mi novac. Imam dovoljno za jesti i piti. Život je puno ljepši ako živiš sam i sve sam radiš, kaže Faustino Barrientos. U civilizaciju odlazi svake dvije godine
Vidi originalni članak

Faustino Barrientos (81) već posljednjih 46 godina živi u izolaciji u čileanskim planinama. Muškarac od 1965. godine radi kao rančer te brine o konjima i ovcama na farmama. U prosincu prošle godine posjetili su ga američki novinari Vicea, a trebalo im je četiri dana da dođu do njegove kuće u planinama, koju je sam izgradio. 

- Ne treba mi novac. Imam dovoljno za jesti i piti. Život je puno ljepši ako živiš sam i sve sam radiš - rekao je Faustino novinarima čim ih je vidio. Istaknuo je i kako ga čileanske vlasti žele izbaciti iz njegove kuće, ali on ne želi otići. Kaže kako ondje želi umrijeti. Faustino je inače odrastao na obalama jezera O'Higgins, a nakon što se njegovih 11 braće i sestara od ondje odselilo, on je otišao u Argentinu. Ispričao je kako je radio razne poslove te je između ostalog naučio sam preživjeti u divljini te si je sagradio kućicu u planinama nakon što se vratio kući. 

Iako živi u izolaciji, spasioci mu dvaput godišnje donose novine. Osim kuće u kojoj živi sagradio si je i spremište gdje čuva hranu. Osim što čita novine, muškarac redovito sluša i radio te svakog dana zabilježava koji je dan na kalendaru kojeg je sam napravio. Na svom imanju ima krave te ovce. Novinarima je rekao i kako svake dvije godine otiđe do Ville O'Higgins, gdje prodaje svoje govedo kako bi imao novaca za novine i ostale manje potrepštine. U civilizaciju odlazi samo tada, prenosi Daily Mail.

- Dobro je tu i tamo znati što se događa u najbližem mjestu. Preko radija čujem sve šta me zanima o politici i ostalim aktualnostima - rekao je Faustino. Dodao je i kako je na svom imanju čuvao i oružje, ali su mu lokalne vlasti sve oduzele. Ipak, ništa mu nije zasmetalo. O muškarcu je inače snimljen i dokumentarac.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • baba ruza 16.07.2012.

    a rogara ti iza ledja mu stoji kalendar 2011 godine ima cak i neka reklama na njemu a oni kazu sam je izgradio svoj kalendar...pa gledajte malo bolje slike sto stavljate prije nego pisete clanak rogara ti...nervirate me u jutarnje sate... a i ja sam sama nidje nikog u svojoj kucici pa mi evo djeca ugradise ovu spravu da vidim sta se dogadja u svijetu..trebao bi i on to da nabavi pa da se dopisujemo ;)

  • 101Z 15.07.2012.

    Njega cemo jos vidjeti i kada napuni 140 godina. Jer zivjeti u prirodi je nesto najbolje sto se moze. I jas bi tamo isao bar na par godina.

  • mirjana2901 14.07.2012.

    baš me zanima na šta "ide" taj radio....baterije sigurno ne traju 2 godine, a čisto sumnjam da tamo ima struje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare