To je to što me zanima!

Muškarca (71) iz Vukovara sumnjiče da je zlostavljao zarobljenog Hrvata 1991.

Osumnjičeni je u studenom 1991. kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba iskoristio okupaciju Vukovara kako bi u dvorisštu poduzeća 'Velepromet' teško fizički zlostavljao 24-godišnjeg civila
Vidi originalni članak

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršila kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Vukovara koji je uhićen pod sumnjom da je 1991. na području Vukovara počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Nakon provedene istrage policija je utvrdila kako je muškarac, tada 41-godišnjak, u studenom 1991. kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba iskoristio rat i privremenu okupaciju Vukovara kako bi u dvorisštu poduzeća 'Velepromet' teško fizički zlostavljao 24-godišnjeg civila.

Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava te ga je predala pritvorskom nadzorniku.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 04.09.2021.

    Riješit će to obrijani milorad i jugosrpska izdajnička vlada. BOG I HRVATI.

  • 04.09.2021.

    Ovo je prestrašno i presramotno za našu državu,kako to da dotičnog nisu prije pronašli?Koliko još takvih šeće po Vukovaru?Što sada imaju za reći gospoda iz SDSS?Šute, jel'da?

  • i.hun 04.09.2021.

    To je samo prvi korak. Početak pravosudne trakavice koja neće nikada doživjeti pravomoćnu presudu. Čovjek ima 71 godinu i suđenje će biti prekinuto zato što će čovjek do tada umrijeti od starosti, a i svjedoci. Nitko nikada neće u hrvatskoj biti pravomoćno osuđen za ratni zločin protiv Hrvata tako da će u povijesti stajati da su samo hrvati činili zločin, a srbi se legitimno branili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare