To je to što me zanima!

Muškarce navedu na cybersex pa ih ucjenjuju golim 'fotkama'

Žene muškarce zavedu na društvenim mrežama, a onda ih natjeraju da se skidaju pred kamerama. Nakon toga muškarci prime poziv i zahtjev da plate 50.000 dolara
Vidi originalni članak

Singapurska policija upozorila je na porast online prijevara  u kojima se koriste atraktivne žene da zavedu muškarce na društvenim stranicama. Nakon toga ih navedu na cyberseks putem web kamera i na kraju ih ucjenjuju njihovim nagim fotografijama. 

Žene muškarce vrebaju na stranicama poput Facebooka, a kada padnu na njihov šarm muškarci se pred kamerama skidaju i obavljaju seksualne radnje, a one onda traže novac kako ne bi objavile fotografije i video zapise, piše Daily Mail.

Tijekom 2012. godine prijavljeno je više od 50 takvih slučajeva, a godinu prije samo 11, obavijestila je policija. Objasnili su da žene, kako bi natjerale muškarce da se skinu, i same prve skinu odjeću. Žrtve pak ne znaju da se sve snima. 

Napravili rekonstrukciju prijevare

Singapurska televizijska postaja HD 5 napravila je desetominutnu rekonstrukciju muljaže u kojoj mladi student Danny prihvaća zahtjev za prijateljstvo koji mu je poslala atraktivna Lily. Nakon nekoliko dana razgovora Lily, koja mu je u međuvremenu postala djevojka, uspješno uvjerava Dannyja da se skine pred kamerom, a onda naglo nestane. Nakon toga Dannyja putem e-maila i telefona kontaktira nepoznati muškarac koji od njega traži 50 tisuća dolara.

Policija je upozorila ljude da budu jako oprezni kada ih stranci dodaju za prijatelje na društvenim mrežama i da izbjegavaju davanje osobnih podataka kao i izvedbu kompromitirajućih djela. Također, pozvali su sve koji postanu žrtve ucjene da se obrate vlastima. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • AbiPoeHeart 22.02.2013.

    Da, uvijek žene krive ............. za trošak kojeg muškarci stvore.

  • bajica-mali 22.02.2013.

    pa kome je do ovoga...

  • Zmar116 22.02.2013.

    Ima toga i kod nas...Ne šaljite nepoznatima svoje slike...

Komentiraj...
Vidi sve komentare