To je to što me zanima!

Muslimanska braća proglasila Morsija novim predsjednikom

Prema službenim navodima Muslimanske braće, njihov kandidat Mohamed Morsi dobio je 52,5 posto glasova na izborima, a Šafik je dobio 47,5 posto glasova
Vidi originalni članak

Islamistički pokret Muslimanska braća je u ponedjeljak izvijestio kako je na predsjedničkim izborima u Egiptu pobijedio njihov kandidat Mohamed Morsi. Iz stožera njegovog protukandidata Ahmeda Šafika ti su navodi opovrgnuti, a Muslimansku braću su prozvali zbog krivotvorenja izbornih rezultata.

Prema službenim navodima iz kabineta Muslimanske braće, njihov kandidat Mohamed Morsi dobio je 52,5 posto glasova na izborima u nedjelju, a Šafik je dobio 47,5 posto glasova, javlja BBC. Šafik je inače bivši egipatski premijer iz režima svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. 

Unatoč Šafikovim optužbama o krivotvorenju izbornih rezultata, Morsi je obećao kako će biti "predsjednik svih Egipćana", a istaknuo je i kako se neće osvećivati. Istaknuo je kako je egipatski narod izabrao bolju budućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crotemplar 18.06.2012.

    Super, sad još samo da pobjede i u drugim zemljama u kojima su u zadnjih godina svrgnuti diktatori.... A onda ćemo vidjeti što će reći oni koji su cijelo vrijeme navijali za promjene i svrgavanje diktatorskih režima, mislim da će im se mišljenje i stav prema tim zemljama promijeniti... al već je kasno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare