To je to što me zanima!

Na +35 stupnjeva: Odgojiteljica je djecu zaključala na tavanu?

Ravnateljica karlovačkog vrtića kaže da je odgojiteljica ‘samo’ prijetila djeci kako će ih poslati na tavan. Ipak, odgojiteljicu će suspendirati do konačnog utvrđivanja istine
Vidi originalni članak

U jeku najvećih vrućina prošlog tjedna odgojiteljica u DV Park u Karlovcu dvoje djece zaključala je na tavan jer su bili zločesti. Tvrde tako naši anonimni izvori dodajući kako su o slučaju obavijestili i sve nadležne institucije. 

- S odgojiteljicom sam se čula telefonski jer je uzela godišnji odmor. Kaže da ih nije zaključala, ali im je prijetila da će to učiniti, a čak je s djecom i došla do tavana. Ne znam što je istina i to me je jako iznenadilo - rekla je ravnateljica vrtića Marina Gojak. 

Najavila je kako će odgojiteljicu suspendirati do okončanja postupka i konačnog utvrđivanja istine. 

Odgojiteljica ima desetak godina radnog staža

Dodala je kako je riječ o teti koja ima desetak godina staža i kvalitetno radi pa joj nije jasno kako joj je uopće palo na pamet tako prijetiti mališanima. 

Djeca imaju pet godina i iz iste su vrtićke skupine. 

Ravnateljica je objasnila kako će se o svim daljnjim koracima konzultirati s Ministarstvom obrazovanja i sporta. 

- Ministarstvo oštro osuđuje nevjerojatno postupanje odgojiteljice nad čijim radom Agencija za odgoj i obrazovanje upravo provodi stručno-pedagoški nadzor - rekli su i dodali kako će o konačnoj kazni za tetu ipak odlučivati ravnateljica. 

Za slučaj znaju i ministar i pravobraniteljica

Za slučaj navodno zna i ministar Željko Jovanović osobno, kao i Mila Jelavić, dječja pravobraniteljica. 

Ona je u vrlo uopćenom odgovoru osudila nasilje općenito, ali ništa nije rekla o konkretnom slučaju. Čudno je i što nitko od nadležnih nije zvao policiju, iako bi ih trebalo pozvati kod svake sumnje na nasilje.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • liliana 11.07.2013.

    Ako ju ne maknu roditelji nebi smjeli pristati da im ona čuva dijete.

  • moodou 01.07.2013.

    lijepo je čuti da vjerujete da ogojitelji čine dobro, mi volimo vašu djecu iako nas ponekad i ljute..a ovo što je ovaj roditelj učinio, stavio nekoga na stup srama, bez da je sebe i svoje pogreške prvo pogledao...nemogu vjerovati i ustvari još uvijek odbijam vjerovati da u ljudima postoji takva zavist i pakost

  • Istina boli_1 29.06.2013.

    PISMO PODRŠKE ODGOJITELJICI U VRTIĆU Pišemo ovo pismo, mi, roditelji 26-ero djece vrtićke grupe „Pčelice“, grupe koju čine ukupno 27-ero djece. Odlučili smo se na ovo pismo potreseni neistinama, medijskim insinuacijama i lažima iznesenim u vezi navodnog događaja u dječjem vrtiću „Park“ u Karlovcu. Činimo to u želji da očuvamo ugled i zaštitimo našu odgojiteljicu, a ponajviše radi zaštite naše vlastite djece. Naime, ne možemo niti zamisliti da bi zbog navedenih neistina naša djeca mogla ostati bez odgojiteljice za koju su se iznimno vezali i koju naprosto obožavaju. Strahujemo da će ovakav neosnovani napad na odgojiteljicu ostaviti traga na našoj djeci i smatramo da ona to ne zaslužuju , a posebice ne zbog insinuacija i podmetanja pojedinca. Svi dolje navedeni roditelji , imaju puno povjerenje i poštovanje prema odgojiteljici kojoj ovom prilikom daju punu i bezuvjetnu podršku i čvrsto vjeruju u njenu nevinost i kompetenciju u radu s djecom. Ovo pismo pišemo u ime naše djece koja još ne znaju samostalno pisati, a koja za svoju tetu imaju samo najljepše riječi . Pišemo ovo pismo u ime Petre B., Davida O. B., Jana B., Dore, Lorene, Jana Š., Petre L. , Emanuele, Sare D., Jana V., Ane, Sare Š., Nele, Lyona, Leone, Franke, Klare, Adrijana, Laure T., Matea, Kristine, Kristijana, Dorijana, Laure M., Saše i Davida K. Spomenuta odgojiteljica se isticala predanošću i ljubavlju koju je pružala našoj djeci svakodnevno im darujući osmjehe, zagrljaje i pažnju, te se iskreno nadamo da će joj biti omogućeno da to našoj djeci pruža i u budućnosti. Punu podršku odgojiteljici pružaju roditelji grupe „Pčelice“ u DV „Park“ Karlovac:

Komentiraj...
Vidi sve komentare