To je to što me zanima!

Na autocesti prema Karlovcu ''napuhao'' je čak 4,72 promila

Vozača su zaustavili u subotu oko 11 sati na autocesti A1. Bio je toliko pijan da ga je Hitna pomoć odmah prevezla u KBC Zagreb na triježnjenje. Imao je 4,7 promila
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija je tijekom proteklog vikenda provodila pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača. Od 962 prekršaja koje su utvrdili, njih 154 je vezano za alkoholiziranost vozača ili odbijanje alkotesta. Rekorder je 54-godišnji M. C. koji je napuhao čak 4,72 promila. Zaustavili su ga u subotu oko 11 sati na autocesti A1 u smjeru Karlovca. Bio je toliko pijan da ga je odmah Hitna prevezla u KBC Zagreb na triježnjenje. Nakon što se otrijeznio dobio je prekršajnu prijavu za vožnju pod utjecajem alkohola. Prijeti mu kazna do 5 tisuća kuna ili 60 dana zatvora. Također, na licu mjesta policajci mu oduzimaju dozvolu na osam dana, a prekršajni sudac može mu oduzeti dozvolu od mjesec dana do dvije godine. Policija je na mjestu prekršaja tijekom vikenda oduzela 139 vozačkih dozvola. U usporedbi s njim rekorderka je imala "tek" 1,51 promil.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zdrawe 07.12.2011.

    volim ja popit.. no slazem se da za ovako nesto mora bit i rekorderska kazna..bez obzira na imovinski status..60dana bezuvjetno u zatvor,+10 kila kuna u proracun..e kad nemoze to platit onda jos jedno 60-90 dana za odradit tu kaznu negdje u sumi na sjeci drva il slicnom poslu..

  • Prva Proleterska_1 07.12.2011.

    Kazna u SLO je za ovo i sve što je iznad 1% gubljenje vozačke dozvole . Prije pravljenja novoga ispita i to tek za 2 godine , moraš ići psihiatru na pregled i to je to. Nijedan psihiatar ti lječnićke svijedođbe neće dati na ovo , kako si se sposoban nucugati.Bio sam kod jednoga u čekaonici i čuo razgovor, gdje je psihiatar rekao jednome : evo ti 100 maraka i molim te da te ne vidim više, jer uvjerenja od mene dobiti nećeš.

  • Garfield70 06.12.2011.

    Ja nisam pusac,ali sramotno je da kazna za pusace zatecene u prostorima u kojima je zabranjeno pusenje,visestruko veca od ovog potencijalnog ubojice.Takvima treba oduzeti vozilo i prodati ga na javnoj drazbi,s minimalno 5 godina oduzimanja vozacke i polaganje ponovno ispita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare