To je to što me zanima!

Na boci za ronjenje koja je ubila Poljake, izletio ventil

Boca je pala u transportu na brod, i to na ventile. Počela se velikom brzinom nekontrolirano okretati po brod. Na kraju je i eksplodirala i ubila dvoje
Vidi originalni članak

Vještačenje boce s kisikom za ronjenje još nije završeno, ali je najvjerojatniji uzrok eksplozije pad boce pod nezgodnim kutem, točno na ventil pri vrhu boce. Boca je, podsjetimo, eksplodirala u četvrtak oko 11 sati na lukobranu u Komiži te je ubila Poljakinju (48) i teško ozlijedila Poljaka (43). On je nekoliko sati kasnije umro od ozljeda. Drugi Poljak (43) zadobio je lom potkoljenice i lakše ozljede. Djevojka (26) ima opekotine trećeg stupnja i teške ozljede.
Prema neslužbenim informacijama, boca je pala u transportu na brod, i to točno na ventile. Čim je pala počela se velikom brzinom nekontrolirano okretati po brodu, nalik balonu za puhanje koji se napuše pa se naglo ispusti iz ruku i počne bjesomučno letjeti. Boca je navodno u divljem letu po brodu udarila nekoliko turista, te na koncu i eksplodirala. Pouzdani uzrok tragedije znat će se nakon dovršetka vještačenja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • skorpion91 24.09.2010.

    to sam i ja Edi jucer spomenia ali novinari ne slusaju. Evo link kako to izgleda kad boca pocme nekontrolirano letjeti http://www.scubatube.net//play.php?vid=221

  • ediluksic 24.09.2010.

    \"boca s kisikom za ronjenje\" pa ne koristi se kisik za ronjenje nego komprimirani zrak. Kisik koriste u bolinicama za bolesnike i u škveru za varenje. Inaće u zraku koji udišemo ima 20% kisika i 80% dušika ( i nešto sitno ugljičnog dioksida). za nevirovat da u svim medijima isto pišu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare