To je to što me zanima!

Stanovnici Božićnih otoka su prvi nazdravili šampanjcem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Božićni otoci prvi su dočekali Novu godinu. Posljednji će nazdraviti stanovnici aleutskih otoka. Glamurozni dočeci očekuju se u New Yorku, Sydneyu, Riju...
Vidi originalni članak

Stanovnici Božićnog otoka prvi su ušli u 2011. godinu u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu. Novu godinu posljednji će dočekati Aleutski otoci smješteni kraj Aljaske 24 sata kasnije. 

Kiribati ili Božićni otoci sastoje se od 33 koraljna otoka, a naseljen je 21, piše HRT. Okruženi su kilometarskim pješčanim plažama. Međunarodna datumska granica dijelila je otoke pa je vremenska razlika među istočnom i zapadnom stranom bila 23 sata do 1994. godine. Tada je predsjednik predložio da se pomakne vremenska crta pa je sada razlika između svih otoka samo dva sata. 

U veličanstvenom novogodišnjem vatrometu već su uživali Novozelanđani u Aucklandu, piše Večernji list. Australci su otkazali vatromete u Melbourneu i Adelaideu zbog previsokih temperatura i opasnosti od požara. Ipak, u Sydneyu su uživali u spekakularnom poznatom vatrometu s Harbour Bridgea. Organizirali su i vatromet od osam minuta tri sata prije ponoći kako bi u njemu uživali i roditelji s djecom. Odmah iza Australije u Novu godinu zakoračio je Hong Kong, a iza njega vatrometima su je dočekali i Taipei, Kuala Lumpur i Singapur. 

Na Times Squareu u New Yorku očekuju večeras milijun ljudi. Svijetleća staklena kugla, koja će uz odbrojavanje označiti dolazak Nove, izgrađena je kako bi izdržala veliku hladnoću i jak vjetar. Na brazilskoj plaži Copacabana očekuje se 10 milijuna ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • dari 01.01.2011.

    U tijelu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, u srcu mladost, u radu uspjeh i puno lijepih snova nek nam Svima donese godina Nova.

  • Nesnošljivi 01.01.2011.

    Ne znam gdje bi mogao pa ću ovdje; Nesnošljivi mnogima želi lijepu, ugodnu..mirnu ovu godinu! Možda malo boljih vijesti, ali intrigantnih da možemo tupkati po tipkovnici da natipkamo koju pametnu i blesavu.. Svakako neka vam je zdravlja a i novaca za internet pretplatu i servise comodoraca!:) A najviše tvrdo unutra..khm.. SRETNA NOVA GODINA!! ..

  • cevi 01.01.2011.

    sretna nova svima, i puno sreće, ljubavi i zdravlja vam želim! ps: tolko sam pijan da se sam sebi divim kako sam ovo otipkao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare