To je to što me zanima!

Na internetu slave 'junački podvig' pilota samoubojice

Softverski inženjer Joseph A. Stack (53) zapalio je svoju kuću, a zatim ukrao avion Cirrus i zaletio se u Poreznu upravu gdje je radio. Ozlijedio je dvoje
Vidi originalni članak

Konačno je Amerikanac stao na kraj tiranskoj vladi koja više ne poštuje Ustav, napisala je Emily Walter, jedna od osnivačica grupe na Facebooku koja slavi podvig suicidalnog pilota Josepha Stacka (53) koji se u četvrtak avionom zabio u zgradu Porezne upravu u Austinu. On je poginuo, a ozlijeđeno je dvoje ljudi. Prije nego što je ukrao avion Cirrus zapalio je kuću. Walter je privukla oko 200 članova prije nego što je Facebook izbrisao grupu.
- Njegova žrtva je bila za sve nas - napisao je Tyler Britten iz Teksasa. Slični napisi osvanuli su i na Twitteru dok je još gorjela vatra u Poreznoj upravi.
- Joe Stack, ti si pravi američki heroj i trebamo više takvih kao što si ti - napisao je Greg Lenihan, inženjer iz San Diega. U oproštajnom pismu koje je ostavio na svojoj internetskoj stranici Joseph Stack osudio je Wall Street, katoličku crkvu, poreznu upravu, u kojoj je i sam radio, i neuspjelu reformu zdravstva. Rekao je kako je 'nasilje jedino rješenje'. Georgea Busha prozvao je 'zadnjom predsjedničkom lutkom', a za sve političare je napisao da su nesposobni. Zastupnik Lloyd Doggett rekao je kako je strašno da neki Amerikanci slave Stacka.
- Ovo je kukavički čin domaćeg terorizma, a njegove prazne priče pokazuju paranoju od vlasti koja sve više hvata ljude - rekao je.

'GOVORIO JE O POLITICI, ALI NIJE BIO OPSJEDNUT'
Pam Parker, supruga vođe benda u kojem je svirao Joseph Stack, opisala ga je kao mirnog i staloženog.
- Pričao je o politici kao i svi, ali nije pokazivao opsesiju. Očito je ludilo bilo u njemu, ali Joe nije bio takav - rekla je. Nedavno se oženio i prije godinu i pol prestao svirati u bendu. Parker ga je vidjela prije šest tjedana i djelovao je normalno.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Gatsby 19.02.2010.

    Naš čovjek koji bi se odlučio na takav potez , na raspolaganju bi imao Yugo, Golf 2 ili neki raspali Kadet. Ovi sa avionima niti plaćaju porez niti ih tko dira zbog toga.

  • citizen 19.02.2010.

    I tko je izgubio u ovom obracunu sa systemom...Taj tip sto se ubio...System ostaje isti...I know from the first hand

  • dari 19.02.2010.

    Budala!!!.....otišao je tamo, gdje mu je i mjesto....u pakao. žao mi je ozljeđenih žrtava...

Komentiraj...
Vidi sve komentare