To je to što me zanima!

Vulkan na Islandu baca pepeo 20 km u zrak, zaustavio letove

Erupciju vulkana Grimsvotn pratila je i serija slabijih potresa. Stručnjaci kažu da pepeo ne bi trebao ometati zračni promet ostatka Europe kao prošle godine
Vidi originalni članak

Islandski najaktivniji vulkan eruptirao je u subotu, nešto više nakon što je drugi tamošnji vulkan na skoro mjesec dana zatvorio europski zračni promet, javlja AFP. Erupciju vulkana Grimsvotn pratila je i serija slabijih potresa.

- Nad vulkanom se podigao oblak dima i u roku od sat vremena je dosegao visinu od 11 kilometara, rekao je glasnogovornik meteorološkog ureda. BBC prenosi da pepeo leti do čak 20 kilometara u visinu. Javljaju i da je zbog njega obustavljen zračni promet nad Islandom, no da ne bi trebao utjecati na promet ostatka Europe.

U razdoblju od 1922. i 2004. godine Grimsvotn je eruptirao devet puta. Leži ispod glečera Vatnajoekull na jugoistoku otoka. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • UjakRamiz 23.05.2011.

    1 slika -Super podloga za pozadinu :D

  • verdax 23.05.2011.

    zona zabrane leta iznad libije i EU :D

  • izazov 22.05.2011.

    Izgleda da su pojacane vulkanske sile i sa njima razni potresi sve zbog izlijevanja SILA TEZA ona se izlijeva pomocu goleme topline u svemir, danas sjeverni i juzni polovi se primicu jedan drugome i ekvator se siri u svom promjeru cineci nasu planetu u SPIRALNU FORMU izgleda. Klimatske promjene su zasle u prostorni slozeni preokretaj sa spaljivanjem fosilni goriva u cijelom svijetu na jednu minutu 1. Spaljivanje ugljena 12 300 tona u jednoj minuti. 2. Spaljivanje nafte 59 700 kubicni metara u 1 minuti. 3. Spaljivanje plina 5 610 400 kubicni metara u 1 minuti. Taj golemi toplinski izazov cini jedan obruc u kojem je zarobljena SILA TEZA i ona je kruto nabijena da dolazi do nevidljive eksplozivne prostorije koja se pokrene sa fuzioniranjem sa dolazecom SILA TEZA i stvaraju se razne pijavice na povrsini zemlje u svim prostorima. U evroazijskoj kori ili ploci moze doci do krhotina zbog udaranja AFRICKE kore i moze doci do jedne goleme pukotine koja ce se pojaviti iz Spanije proci ce kroz balkan prema JAPANU kroz KINESKU TERITORIJU, u tu pukotinu ce se sa velikom brzinom ulijeti morska voda plus ce ponestajati mnogi gradovi ujedno ce doci do iskakanja nuklearki iz svoji vlastiti ljuljacki koje nemaju osiguranje na temeljnim osloncima. Mnogi strucnjaci se pitaju kamo ce se nagnuti zemljani div MOUNT EVEREST da li prema KINI ili prema INDIJI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare