To je to što me zanima!

Na Jakljanu pronašli masovnu grobnicu iz 2. svjetskog rata

Grobnicu je obišao i ministar branitelja Predrag Matić. Do sada su ekshumirani posmrtni ostaci 33 ljudi, a vjeruje se kako ih je na toj lokaciji više od 100
Vidi originalni članak

Na otočiću Jakljanu kod Dubrovnika otkrivena je masovna grobnica iz Drugog svjetskog rata. Ekshumirani su posmrtni ostaci 33 ljudi, a vjeruje se kako ih je na toj lokaciji više od 100, piše HRT

Na mjesto grobnice došao je i ministar branitelja Predrag Matić. Istaknuo je kako neće biti moguće pojedinačno identificirati žrtve te da su ovo prvi rezultati novog Zakona o istraživanju i obilježavanju vojnih grobova, grobova žrtava Drugog svjetskog rata i poraća.

- Vidimo da se, prema posmrtnim ostacima, radi o mladim ljudima, pretpostavljamo mornarima njemačke i hrvatske ratne mornarice iz Drugog svjetskog rata, i oni će biti dostojanstveno zbrinuti. Mjesto njihovog počivališta bit će obilježeno dostojanstveno, spomen-obilježjem - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 192

  • ljilja zovko 06.03.2013.

    Svim žrtvama dostojanstven pokop i neka počivaju u miru. Zloćinci na bilo kojoj strani će snositi posljedice svojih nedjela, trakavica zla se mora prekinuti a to mogu samo pojedinci koji će zlo osuditi a nastaviti raditi dobro i bez osvete, osveta je opijum koji nas samo kratko opija a vječno baca u ralje zla. Grobišta će sama izlaziti iz zemlje dok i posljednja žrtva ne bude sahranjena kako dostoji čovjeku. A mi kao djeca i zločinaca i žrtava trebamo svojim životom i djelima dokazati na kojoj smo strani, postoje samo dvije DOBRO i ZLO pa dragi moji to je jedino opredjeljenje od kojeg ovisi naša budućnost i budućnost naših naraštaja. Ako budemo na strani dobra znat ćemo da djeca nisu kriva kakve su roditelje imala ali su odgovorni kakvi će oni roditelji biti i kakvu će poruku svojoj djeci ostaviti. Onaj tko prekine nit zla i opredijeli se za dobro bit će posebno blagoslovljen.

  • Irinej 25.02.2013.

    Bas mi evo suze dolaze....

  • verudela 24.02.2013.

    sinovi i unuci s bilo koje strane ne mogu odgovarati za zločine otaca i djedova. Najbolji prijatelji, pa i članovi obitelji, imali su mi pretke na svim stranama i to mi nije nikakvo mjerilo. Niti su krivi, niti su zaslužni. Isto kao što mi nikakvo mjerilo nije nacionalnost ili vjera. Cijenim čovjeka po onome što on stvarno jest, što je stvorio, što daje i što uzima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare