To je to što me zanima!

Na jugoistoku Azije umrlo je 2 ljudi zaraženih ptičjom gripom

Ukupno je 341 čovjek zaražen virusom H5N1 preminula u svijetu u posljednjih devet godina, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija. Nedavno je umrlo dvoje ljudi
Vidi originalni članak

Nakon dvije godine ptičja gripa odnijela je novu žrtvu u Vijetnamu, ali i u susjednoj Kambodži gdje je u četvrtak preminuo dječak.

Kako prenosi CBS News, mladić (18)  iz Vijetnama prevezen je u bolnicu Can Tho Cityju u nedjelju jer je tijekom rada na farmi pataka dobio visoku temperaturu koju su pratile jaka mučnina i problemi s disanjem. Ustanovili su da je zaražen virusom H5N1. Preminuo je sljedeći dan, nakon čega su vlasti dezinficirale njegovu kuću i stavile pod nadzor sve koji su s njim bili u kontaktu. Zasad nije prijavljeno da je na dvjema farmama na kojima je radio bilo uginule peradi, no jesu li životinje zaražene, znat će se tek kada završi analiza uzoraka s farme.

U susjednoj Kambodži u srijedu je od posljedica iste bolesti preminuo dvogodišnji dječak. Raw Story piše da je riječ o prvoj ovogodišnjoj kambodžanskoj žrtvi ptičje gripe i sedamnaestoj ukupno od 2003. godine, odnosno od pojave virusa. U svijetu je u posljednjih devet godina preminuo 341 čovjek zaražen virusom H5N1, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare