To je to što me zanima!

Uhitili tvorca opasnih silikona od kojih su žene dobivale rak

Masova tvrtka PIP proizvodila je implantate za grudi od niskokvalitetnog silikonskog gela. Neke su žene umrle od raka. Silikon je u Francuskoj zabranjen od 2010. god.
Vidi originalni članak

Jean-Claude Mas, vlasnik francuske tvrtke koja je proizvodila niskokvalitetne implantate za grudi, uhićen je u četvrtak na jugu Francuske, prenosi BBC

Zadržan je u svojoj kući u Six-Fours-les-Plagesu.

Masova tvrtka Poly Implant Prothese (PIP) proizvodila je implantate od silikonskog gela loše kvalitete, koji nije bio namijenjen za medicinsku uporabu. Francuska ih je zabranila 2010. godine, a vlasti su 30 tisuća žena preporučile da implantate uklone. Naime, PIP-ovi su silikoni skloniji puknuću, što može dovesti do curenja gela. 

Najmanje 20 žena koje su ugradile sporne implantate oboljelo je od raka, nekoliko ih je i umrlo, no povezanost između PIP-ovih silikona i bolesti nije utvrđena.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • KatarinaBekic 26.01.2012.

    zato Banficka sad zeli ukloniti svoje :D

  • user_32967 26.01.2012.

    Ma mislio je on na sve nas, da nas spasi muke, to su trpali u Aleks Grdić, Maju Morales, Soraju, Maju šuput, Cigiju u dupe... eto

  • fiore 26.01.2012.

    francuska je zabranila silikon 2010.pa kako je onda moguće da nitko tu tvornicu nije davno zatvorija.???eto ti napredne zemlje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare