To je to što me zanima!

Na kutijama cigareta objavit će slike mrtvih i oboljelih od raka

Fotografije majke koja bebi puše duhanski dim u lice, mrtvaca nakon obdukcije, muškarca s rupom u vratu, samo su neke od slika koje će 'krasiti' cigarete
Vidi originalni članak

Majka koja bebi puše duhanski dim u lice, mrtvac nakon obdukcije, muškarac s rupom u vratu, samo su neke od 36 fotografija koje bi se mogle naći na svim kutijama cigareta u Americi od 2012. godine. Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) će u lipnju 2011. odabrati devet fotografija koje će proizvođači cigareta u roku od 15 mjeseci morati staviti na sve kutije zajedno s porukom upozorenja o štetnosti pušenja. 

Velika upozorenja o štetnosti pušenja koja su zauzimala pola kutije cigareta uvedena su još 2009. godine, a šokantne fotografije nastavak su borbe protiv smrtonosnog poroka. U Americi svake godine od bolesti uzrokovanih pušenjem umre 443.000 ljudi, 46 milijuna odraslih puši, kao i 19.5 posto srednjoškolaca, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • KristijanKolaric_1 20.05.2016.

    stavljajte slike na alkohol tipa smrtno stradalu djecu i slicno.

  • paukboys1 14.11.2010.

    ko ne puši umre zdrav

  • Ilijana29 12.11.2010.

    Moj pokojni ujak je otišao kod doktora na kontrolu... ovaj mu je rekao da pod hitno prestane da pije i puši cigarete, jer ima cirozu jetre i rak pluća......... Čovjek NIKAD kap alkohola nije popio, a o cigaretama da i ne govorim....... i sada se našli ovi da prosipaju neku pamet....... Stavit će slike! Ja pušim cigarete 10 godina, idem na sistematski svaka 4 mjeseca, onako... i hvala Bogu sve je O.K.

Komentiraj...
Vidi sve komentare