To je to što me zanima!

Na kvizu iz hrvatske povijesti naši učenici na zadnjem mjestu

Osmaši iz OŠ Braća Radić izgubili su upravo na kvizu iz hrvatske povijesti i to od učenika iz Crne Gore, Slovenije i BiH koji hrvatsku povijest u školi niti ne uče
Vidi originalni članak

Na 19. međunarodnom kvizu u koprivničkom naselju Bakovčica, učenici osmog razreda OŠ Braća Radić proteklog vikenda osvojili su posljednje mjesto. Loš rezultat, u jeku rasprava u kurikularnoj reformi i preoblikovanja hrvatskog školstva, još je zvučniji jer su učenici bili jedini domaći natjecatelji.

Kao da to nije dovoljno, izgubili su upravo na kvizu iz hrvatske povijesti i to od učenika iz Crne Gore, Slovenije i BiH koji hrvatsku povijest u školi niti ne uče. 

Pitanja je složila koprivnička učiteljica povijesti iz udžbenika povijesti za 8. razred. Mjesec i pol prije kviza 500 pitanja šalje se prijavljenim školama, a zatim se 15 izvlači za samo natjecanje, piše Večernji list.

Neka od pitanja na ovom kvizu, koji se održava već 19. godinu za redom i koji ugošćuje škole iz gotovo cijele Europe, bila su u vrijeme kojeg kralja je Hrvatska imala najveći opseg te tko je bio prvi predsjednik prve vlade Narodne Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • _l_ 07.06.2016.

    otkad se veličina države mjeri opsegom!?

  • dkmjnn 07.06.2016.

    Dobili su 500 pitanja prije nekoliko mjeseci i to nisu bili u stanju naučiti i to još povijest svoje Domovine. Pa barem pola od toga bi morali znati iz opće kulture. Da sam im ja profesorica, svi bi oni meni još jednom grijali klupe u 8. razredu. Sramota.

  • MislimDakleJesam 06.06.2016.

    A KAJ S**ETE, gdje ste proveli eksperiment u nekoj strukovnoj. Dodite kod nas u petu, imamo nas IpaQ projekt i dva 3D printera te prvoklasne unistene wc-e te cemo vam rado objasniti preko 3D printera svu povijest ovog svijeta. Ali stvarno, to su goleme cinjenice i smatram da je to blamaza te da u gimnazijama stojimo na dobrom mjestu sto se tice bilokojeg predmeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare