To je to što me zanima!

Na 'letećoj stolici' prešao 500 kilometara do Idaha

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
K. Couch kretao se brzinom od oko 32 kilometra na sat na visini od 4 i pol kilometra. Balone je na kraju gađao zračnom puškom i sigurno je sletio
Vidi originalni članak

Amerikanac Kent Couch (48) je preletio gotovo 500 kilometara na vrtnom stolcu obješen o mnoštvo običnih balona igračaka napunjenih helijem. Couch je poletio u subotu ujutro iz Oregona, a njegov je cilj bio Idaho. Isti dan navečer ovaj se avanturist spustio u blizini Boisea, glavnog grada Idahoa. Domišljati Couch je pričvrstio stolac na uzice kojima su bili vezani baloni. Sa sobom je nosio i zračnu pušku za slučaj opasnosti, a na kraju leta je njome gađao balone i sigurno se spustio. Za svaki slučaj, ponio je i padobran. Poletio je ispijajući kavu zavaljen u zeleni vrtni stolac.
- Da imam novca i vremena, radio bih ovo svaki vikend. Sve izgleda drugačije s visine. Najbolji je mir, spokoj - rekao je pustolov prije no što je sjeo u svoju 'leteću stolicu'. Njegova supruga Susan kaže kako je Kent lud i da im zbog toga u braku nikada nije bilo dosadno. Strani portali izvještavali su kako se Couch kretao brzinom od 32 km/h na visini od 4,5 km. Projekt ga je stajao 27.000 kn, a veći dio troška pokrili su sponzori. Ovo je Couchev treći let u "letećem stolcu". Prvi pokušaj 2006. neslavno je završio, a Couch se uspio spustiti uz pomoć padobrana. Na drugom letu, godinu dana kasnije, zadržao se u zraku šest sati preletjevši 300 kilometara, nakon čega je sigurno sletio.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • wire 06.07.2008.

    a sletija je luđak:)

  • mytzek 06.07.2008.

    Tip se zabavlja i baš ga boli - fino šalica kave u ruku i ajd bok... ma super!

  • Hacker-ri 06.07.2008.

    a jedan je vec ovako izgubljen

Komentiraj...
Vidi sve komentare