To je to što me zanima!

Na listi za glavnu tajnicu UN-a nije Vesna Pusić, ali je Kolinda

Lobistička skupina koja želi ženu za glavnu tajnicu UN-a objavila je neformalnu listu mogućih kandidatkinja. Na njoj nema Vesne Pusić koja je najavila kandidaturu
Vidi originalni članak

Lobistička skupina koja želi ženu za glavnu tajnicu UN-a objavila je neformalnu listu mogućih kandidatkinja. Na toj listi nema hrvatske ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je potvrdila da će se kandidirati za glavnu tajnicu UN-a, ali je na listi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Osim nje na listi su između ostalih i njemačka kancelarka Angela Merkel i Federica Mogherini, visoka povjerenica Europske unije za vanjsku politiku, predsjednica MMF-a Christine Lagarde te Irena Bokova, glavna direktorica UNESCO-a. Članak na tu temu objavio je i New York Times u kojem piše kako su svi dosadašnji glavni tajnici UN-a, a bilo ih je osam, bili muškarci te se pitaju je li konačno sazrelo vrijeme za ženu. 

Ban Ki-moon s mjesta glavnog tajnika UN-a trebao bi odstupiti krajem 2016. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 404

  • istri 25.08.2015.

    za biti pravi presjednik pre svega moras imati ono sto zene u nikom slucaju kao ni po prirodi nemaju. zato u kuharice.

  • ivan bj 1 25.08.2015.

    vidi da je u hrgvatskoj politički mrtvac pa bi pusićka u svjtsku politiku još koju godinu uživala a mi obični građani neka se i dalje patimo.

  • Milili 25.08.2015.

    Pogledajte i zapamtite kada budete zaokruživali na listićima: https://www.youtube.com/watch?v=hXY6Hco5I6c

Komentiraj...
Vidi sve komentare