To je to što me zanima!

Na London su u utorak bacili 100.000 pjesama iz helikoptera

Bombardiranje poezijom ranije je organizirano u Berlinu, Varšavi, Guernicu, Dubrovniku i Santiagu. Prvo bombardiranje poezijom organizirano je u Čileu
Vidi originalni članak

London je bio spreman za bombardiranje poezijom u utorak navečer. Čileanska udruga Casagrande na grad je iz helikoptera ispustila 100 tisuća pjesama. Ovim činom je otvoreno, kako tvrde organizatori, najveće okupljanje pjesnika u svjetskoj povijesti. 

Ovo nije prva 'kiša pjesama'. Casagrande je 2010. događaj organizirao u Berlinu, a 2009. u Varšavi. Prvo bombardiranje poezijom organizirano je u Čileu 2001. godine, a 'bombardirana' je vladina palača koju je u rujnu 1973. bombardirao August Pinochet.

Kiša pjesama služi kao simboličko prisvajanje prošlosti. Svih šest gradova koji su 'napadnuti' pjesmama, Berlin, Varšava, Guernica, Dubrovnik, Santiago i London, su bombardirani i u prošlosti, ali u drugačijem kontekstu.

Organizatori događaj opisuju kao izraz mira i ozdravljenja. Vjeruju da zahvaljujući brojnim promatračima ni jedna pjesma neće ostati na tlu. Tvrde da su se ljudi i do sada borili za pjesme i sve bi se pretvorilo u kolektivno čitanje poezije, piše Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sjenoviti 27.06.2012.

    Ovo je jako dobra stvar.....

  • CatIllusion 27.06.2012.

    Prekrasno. :) Šteta što snimke nisu čistije.

  • IvanaH 27.06.2012.

    Za ovo još nisam čula, totalno cool! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare