To je to što me zanima!

Na lutriji osvojio milijune, a sad će u zatvor zbog pljački banaka

Nakon što je 1998. osvojio 19 milijuna dolara na lutriji Jamesu Hayesu sve su karte bile otvorene. Što je učinio s novcem nije poznato, ali je lani opljačkao deset banaka
Vidi originalni članak

Zaštitar James Hayes (54) iz Los Angelesa, koji je prije 20 godina osvojio višemilijunski iznos na lutriji sada je suočen s doživotnom kaznom zatvora zbog pljački banaka, piše Mirror

Nakon što je 1998. osvojio 19 milijuna dolara na lutriji, u razgovoru za LA Times tada je rekao kako si planira kupiti novu kuću, nabaviti novi automobil i napokon urediti život u kojem će uživati s obitelji. No ispostavilo se da mu je novac samo donio nesreću. U četvrtak je osvanuo na naslovnicama novina zbog pljački te mu prijeti i do 80 godina zatvora. 

Nisu poznate okolnosti u kojima je živio zadnja dva desetljeća, no na sudu se moglo čuti kako je postao ovisnik o heroinu te je živio u garaži. Mediji su ga prozvali 'sezonskim pljačkašem', a FBI objavio fotografije s nadzornih kamera u deset banaka koje opljačkao prošle godine u razdoblju od travnja do rujna.

Hayes bi ušao u banku maskiran šiltericom i sunčanim naočalama te uz prijetnju oružjem službenike tražio gotovinu. U jednoj pljački je čak desetak minuta čekao u redu da bi po dolasku na šalter prijetio i tražio da mu daju novac, nikad više od 10.000 dolara, govoreći kako mu je potreban zbog 'hitne obiteljske situacije'. Uhićen je prošlog listopada nakon dojave građana. Priznao je četiri pljačke u kojima je otuđio ukupno 40.000 dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • PRAVILO BROJ 8 17.03.2018.

    nije pljckao vrsio je ovrhe,covjek je najveci humanist

  • kliko 17.03.2018.

    Bitanga!

  • Čarli1976 17.03.2018.

    Kako došlo tako i prošlo a danas je kriminalac i čeka ga doživotna robija jer nije imao sreće da mu sudi hrvatsko sudstvo gdje bi možda dobio za svoja pljčkaška djela 6. mjeseci uvjetno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare