To je to što me zanima!

Na međunarodnoj utrci tovara u Tisnom slavila je Slovačka

Slovaci su postavili novi svjetski rekord. Tri kruga su pretrčali za četiri minute, 27 sekundi i 34 stotinke, što nije uspjelo nikom u povijesti magarećih utrka u Tisnom
Vidi originalni članak

Novi svjetski šampion u jahanju magaraca je Slovačka! Na tovarećem trkalištu na Rudini u Tisnom titulu su Nizozemcima preoteli Daniel Sulan (20) iz Bratislave i magarac Miško.

- Slovaci su postavili novi svjetski rekord. Tri kruga su pretrčali za četiri minute, 27 sekundi i 34 stotinke, što nije uspjelo nikom u povijesti magarećih utrka u Tisnom - rekao je voditelj Davor Dretar Drele, a publika, među kojom i vrlo brojni slovački turisti koji su bili posebno glasni u navijanju.

- Jašem prvi puta u životu. Samo sam se popeo na magarca, a on je napravio sve ostalo. Na leđima Miška saznao sam što znači vjetar u kosi - rekao nam je nakon pobjede Daniel, student stomatologije iz Bratislave.

Drugi na cilj su stigli Hrvati, treći Bavarci. Francuzi, koji su jahali favorita, magarca Maksima koji je s jahačem Rokom Popovom pobijedio na prošlotjednim 48. tribunjskim magarećim utrkama, plasirali su se u finale, ali na koncu se nisu proslavili. 

Vlasnik magarca Rokica Ferara za loš plasman Maksima i Francuza okrivio je tišnjanski stazu koju njegov magarac ne poznaje, a Drele je dodao da je problem s Rižinim zavojem, iz kojeg neupućeni jahači i magarci redovito izlijeću ili se jednostavno pred njim ukopaju. 

Uz magarce, vatromet i koncert Danijele Martinović, koji je trajao do ranih jutarnjih sati, atrakcija ovogodišnje utrke bilo je i natjecanje u revanju, oponašanju glasanja magarca. Natjecalo se pet žena i djevojaka iz publike, a nagradu je odnijela Vjekoslava iz turopoljskog Mičevca.

Znakovito je da na ovogodišnjoj 10. međunarodnoj utrci magaraca nije bilo političara. Ni ministara, saborskih zastupnika, župana, gradonačelnika ni načelnika općina. No, Tišnjani i njihovi gosti nisu se žalili. Naprotiv. Umjesto stotine uglednika u VIP loži prvi put su sjedila djeca.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • niskoristy 10.08.2015.

    Nabacano je jer sve ono što oni vjeruju stane u jednu podeblju knjigu. Kao uostalom i kršćani iostale religije, a za to ovdje nema mjesta. Sve se to može provjeriti u "kuli stražari". A opaska tj. usporedba sa političkim programom ti je za ovaj članak i komentar apsolutno suvišna.

  • matura 09.08.2015.

    Nekad su nam i tovari bili bolji

  • Snygging 09.08.2015.

    Vidio sam CrnogMarka na slici... a nije gost

Komentiraj...
Vidi sve komentare