To je to što me zanima!

Na Mirogoju: Državni vrh se oprostio od generala Špegelja

Uz obitelj i suborce posljednju počast odali su premijer Zoran Milanović, predsjednik Sabora Josip Leko, potpredsjednica Vlade Vesna Pusić te drugi dužnosnici
Vidi originalni članak

Uz obitelj i suborce posljednju počast umirovljenom stožernom generalu Martinu Špegelju na zagrebačkom Mirogoju odali su predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, potpredsjednica Vlade Vesna Pusić te drugi visoki državni dužnosnici kao i časnici. 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić podsjetio je na Špegeljev veliki doprinos ustroju obrambenog sustava Hrvatske i Zbora narodne garde (ZNG), iz kojeg je nastala Hrvatska vojska. I nakon umirovljenja Špegelj nije napuštao vojsku. Nastavio je raditi vojne analize i razmjenjivati stručno mišljenje s kolegama. Na ispraćaju je bio i Stjepan Mesić koji će se Špegelja sjećati kao vrhunskog vojnika koji je predložio projekt s kojim se ranije mogao završiti rat.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • SAINT 15.05.2014.

    Dobro se Mesić prikriva od Dorha , valjda će i on doć na red.

  • jožek2 15.05.2014.

    Otišao je još jedan velikan i utemeljitel ZNG ,čini mi se najpošteniji i najčasniji najškolovaniji general Hrvatske vojske , od kojeg su imali svi priliku učiti a najviše o poštenju.

  • -mariela- 14.05.2014.

    Jos jedan koji je za zivota negirao Boga,borio se za komunizam i zivio za petokraku a na kraju ipak kriz,svecenik i sahovnica...Koliko samo ljudi zivot protrati u nista,ziveci u zabludi ili za osobne interese,kao da nikad umrijet nece. Kad dodje pet,do dvanaest,sjete se da su od praha nastali i da ce u prah pretvoriti....neka pociva u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare