To je to što me zanima!

Na ovim izborima slijepi će prvi put moći sami glasati

Prva će se birališta otvoriti na Novom Zelandu 26. prosinca, a zadnja birališta će se zatvoriti u Los Angelesu 28. prosinca u ranim jutarnjim satima
Vidi originalni članak

Na dan predsjedničkih izbora, 27. prosinca, birališta se u Hrvatskoj otvaraju u 7 sati ujutro, a zatvaraju u 19 sati navečer. Državno izborno povjerenstvo poziva sve birače da u što većem broju izađu na izbore i odaberu  jednog od 12 ponuđenih kandidata. Prva će se birališta otvoriti na Novom Zelandu 26. prosinca, a zadnja će se zatvoriti u Los Angelesu 28. prosinca u ranim jutarnjim satima. Po prvi put 6000 slijepih moći će na biralištima samostalno zaokružiti svog kandidata  jer će uz glasački listić dobiti foliju s Braillovom pismu. Pravo izlaska na ove izbore ima 4,495 milijuna hrvatskih državljana u zemlji i inozemstvu. osigurano je 6866 biračkih mjesta od kojih je 250 u inozemstvu, a najviše ih je u BiH. Osigurana su i biračka mjesta za vojnike, pomorce te radnike zaposlene na platformama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kalimeroNa2 23.12.2009.

    Slijepi glasaju vec godinama. Glasaju i gluhi, i mrtvi, i nijemi, i drzavljani i ne-drzavljani...bez promjena. Kad narod progleda, to ce biti vijest!

  • FusionRi 23.12.2009.

    Kad će više promijenit taj zakon da o stanju u ovoj našoj mizernoj državi ne odlučuju neki tamo "rvati" iz dijaspore.Nit nama placaju porez niti nista, a imaju pravo odlucivat o bitnim stvarima u ovoj državi!! Ako žele odlučivat i glasat u ovoj državi neka dođu živjet ovdje. Pol "hrvata" u bosni će glasat za HDZ jer je hdz uložio enormno velike novce u izgradnju škola i bolnica u bosni (neš ti kupovanja glasova), a što se tiće ostalih hrvata u svijetu...pa zna se za njih je HDZ jedina stranka samo zato sto je onaj šišmiš Franjo bio iz HDZ-a.NEKA O STANJU U DRŽAVI ODLUČUJU LJUDI KOJI OVDJE ŽIVE A NE TURISTI HRVATSKOG PODRIJETLA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare