To je to što me zanima!

Na plinski pogon: Kosilica radi cijelu godinu za samo 22 kune

Staru kosilicu Zlatko Pergl, dizaličar iz Slavonskog Broda je preuredio i sad kosi na plin. Umjesto 200 kuna za benzin, u sezoni sad potroši deset puta manje, 22 kune
Vidi originalni članak

Žrtvovao sam staru kosilicu za znatiželju. Htio sam pokušati promijeniti joj pogonsko gorivo, da umjesto benzina koristi plin. Raspitao sam se, pogledao na internetu i krenuo u rekonstrukciju, kaže Zlatko Pergl (51), dizaličar iz Slavonskog Broda.

- Nije mi puno trebalo. Uz male izmjene u rasplinjaču i na filtru zraka, napravio sam postolje za plinsku bocu, iz sigurnosnih razloga ugradio sam jedan nepovratni ventil za plin i kosilica je bila spremna - rekao je Zlatko.

Od djetinjstva je zaljubljen u motoristiku, a sad mu je to donijelo i financijsku korist.

- Za pokretanje motora i dalje koristim benzin, ali minimalno. Napravio sam priključak u koji špricom za injekcije ubrizgam nekoliko kapi benzina, tek toliko da motor upali. Čim osjetim da gubi snagu jer je potrošio benzin, otvorim bocu s plinom. I umjesto 200-tinjak kuna, koliko sam do sada trošio na benzin za košenje, sad potrošim 22 kune - kaže Zlatko

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vekizveki 30.04.2014.

    Prije desetak godina sam razmišljao preurediti auto tako da vozim na butan-propan plin iz boce. Ali odgovorili su me. Ne bi prošao tehnički. Bilo bi fora doći na benzinsku i samo zamjeniti boce.

  • MarioCarević 29.04.2014.

    Kako ove godine trava raste,jeftinije bi bilo kupiti manje stado ovaca nego benzin za kosilicu...Zlajo,kučo stara,pomagaj!!!

  • rumjacks 29.04.2014.

    Koliko moja žena kosi ne isplati mi se sa tim zajebavat

Komentiraj...
Vidi sve komentare