To je to što me zanima!

Na Poljaka je pao kamen od 20 kg: Teško je ozlijeđen i u šoku

Na njega je pao kamen težak 20-ak kilograma pa je nesretni Poljak P.K. (39) zadobio teške ozljede lijeve ruke i ramena, desne noge i nagnječenje prsnog koša
Vidi originalni članak

Poljski alpinist P. K. (39) teško se ozlijedio penjući se po zahtjevnoj stijeni Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenici. Penjao se u drugoj dužini 300 metara visokog smjera "Bram" u kanjonu Paklenice kad je na njega pao kamen težak 20-ak kilograma pa je nesretni Poljak zadobio teške tjelesne ozljede lijeve ruke i ramena, desne noge i  nagnječenje prsnog koša uz obilno krvarenje iz lijevog ramena. Bio je u stanju šoka.  

Preko centra 112 oko osam sati u ponedjeljak gorski spašavatelji su primili poziv u pomoć pa je u akciju spašavanja pojurilo devet  članova GSS-ove stanice Zadar i jedan član stanice Varaždin.

- Spašavatelji su brzo stigli do unesrećenog penjača te sanirali ozljede i spustili ga koristeći UT nosila. Teško je ozlijeđen sa slomljenom lijevom rukom, ozljedama desne noge i obilnim krvarenjem iz lijevog ramena. U spašavanju je sudjelovalo 10 spasitelja, a akcija je završila u 11.15 sati, kada smo ga na nosilima odnijeli do vozila Hitne pomoći koja su ga čekala na ulazu u kanjon da bi mu se pružila daljnja medicinska pomoć - kazao nam je Ivica Galac, GSS-ovac koji je vodio akciju spašavanja. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • piksa123 08.06.2015.

    ja sam mislio da mu je normalno da mu kamen padne

  • zapo 08.06.2015.

    Možda ovo šta ću sada reći nije umjesno i možda se varam, ali čini mi se da HGSS ima strašnih problema upravo sa Poljacima. Znam da su jednog prošle ili pretprošle godine spašavali tri puta u tri dana na jednoj stijeni. Dođu svakakvi, nepripremljeni, bez prave opreme i sl. Ako sam pogriješio u ovom slučaju Poljak sorry. HGSS_u kao i uvijek svaka čast.

  • krnjevo 08.06.2015.

    Zašto se uopće treba penjat, kad ćeš se ionako spustit?

Komentiraj...
Vidi sve komentare