To je to što me zanima!

Na poplavljenu i ugroženu Liku zaboravila je i Kosor?

Potpredsjednik Vlade Darko Milinović kaže kako je bio u Lici. Nitko od medija nije zabilježio posjet, jer ministar kaže da nije htio pompu kao Bandić
Vidi originalni članak

Prvi sam obišao kuće u Gospiću zajedno s gospićkim gradonačelnikom čim su poplave krenule. Zajedno smo organizirali i mjere obrane protiv poplave, odgovorio nam je potpredsjednik Vlade Darko Milinović na pitanje je li posjetio ljude u poplavljenim područjima ličkoga kraja. Milinović tvrdi da je nakon toga obišao Perušić i Kosinj te da je od prošle subote u Lici bio ukupno tri puta. Na Kosinjskome mostu je, kaže, bio u srijedu oko podneva. Nitko od medija nije uspio zabilježiti te obilaske, a ministar Milinović tvrdi da nije želio medijsku pompu.
- Ne bi bilo u redu da se zovu novinari u takvoj situaciji i sve ispadne samopromocija. Nisam želio medije kao Milan Bandić ili neki drugi koji su se naslikavali uz ljude u nevolji - kaže potpredsjednik Vlade Milinović. Naglašava da je za ljude u poplavljenim krajevima organizirao pomoć - odmah, ali i na sjednici Vlade u srijedu. U Vladi RH kažu da je u njihovo ime Liku posjetio ministar Božidar Pankretić te da će Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji Vlada pomoći s 520.000 kuna. Zadnjih dana je evidentno kako je učinjen veliki propust jer na teren kao pomoć nisu poslani vojni ročnici. Vlada smatra da je izostala pravodobna reakcija Državne uprave za zaštitu i spašavanje, na čiji poziv ona donosi odluku o slanju ročnika na teren. Pravodobno nije reagirala ni premijerka Jadranka Kosor, koja za posjet Lici nije imala vremena. Ipak, put ju je 9. siječnja odveo do Splita na 20. obljetnicu tamošnjeg HDZ-a. Potom je otišla i do Slovenije i Kranjske Gore, gdje se s Borutom Pahorom grijala uz vatricu s kamina.

VLADA ŠALJE POMOĆ LICI I PODRUČJU NERETVE
Hrvatska Vlada je u četvrtak na zatvorenoj sjednici donijela Odluku o pomoći Ličko-senjskoj županiji, koja bi zajedno sa Dubrovačko-neretvanskom, trebala primiti pomoć u vrijednosti od 520.000 kuna, prenosi Slobodna Dalmacija. Prema Odluci, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje odobrili su žurnu nabavu 10 komada motornih pumpa, 10 komada usisnih kompleta za pumpu, 5 komada agregata za struju, 200 pari ribarskih čizama te 200 komada vodonepropusnih odijela, čija je ukupna vrijednost 520.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ris33 15.01.2010.

    Trut i DUZS spavaju a za to primaju velike novce! Duzs je trebala angažirati prvo svoje interventne vatrogasce koji u 4 priobalne baze preko zime češkaju jajca, zatim ako to nije dovoljno angažirati profesionalne vatrogasce po našim postrojbama koji su obučeni za radove na vodi i oko nje uključujući dostavu pomoći i izgradu privremenih nasipa i brana, zatim teškumehanizaciju okolnih tvrtki koje istu imaju, a tek zatim pozvati i vojsku ako se ne može drukčije sve to riješiti. Sjećate li se onih reklama \"Za sve što je jače od vas tu je DUZS!?\" E pa sad se vidi kako oni funkcioniraju! Od njih se treba malo nadati, a oni bi trebali biti koordinatori u katastrofama! Debele guzice koje samo vise na državnim jaslama a kada ih trebaš - brus! Poslije 10-12 dana mogla se već pojaviti i premijerka, za Paahora joj ne prebacujem jer je unaprijed dogovoreno za susret, ali i zašto bi pa ima isppod sebe ministra Karamarka u čiji resor spada DUZS i Trut, pa neka rade svoj posao!

  • plavi cvijet 15.01.2010.

    Kakve veze sa poplavom ima za koga je netko glasovao. Valjda je to demokratsko pravo svake osobe. Opet su krivi jadni ljudi. I za poplavu i za glasove. Uostalom, izbori za predsjednika države su završili.

  • nicijisin49 15.01.2010.

    Vlast je potpuno nekompetentna u svakom aspektu.Nista ne mogu ni kad se trude, a uglavnom se ne trude. Kosor blefira uz kamin da s Pahorom odradjuje toboz preteske vanjskopoliticke poslove koje bi mogao obavljati i onaj mali which two chapters mr Jandrokvic. Jedino su rjesenje prijevremeni izbori, to nije vise pitanje ideologije nego opstanjka zemlje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare