To je to što me zanima!

Na prostoru buduće tvornice bager otkopao zaostale mine

Na mjestu gdje je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove austrijske tvornice CWS BOCO u Čakovcu, bager je iskopao zapremninu od više desetaka mina
Vidi originalni članak

Prije nekoliko tjedana u Čakovcu, na prostoru bivše vojarne položen je kamen temeljac za izgradnju nove austrijske tvornice CWS BOCO, odnosno industrijske praonice. Danas, u prijepodnevnim satima, prilikom iskopa temelja, bager je otkopao zapremninu od više desetaka mina i dijelova minsko eksplozivnih tvari. Odmah je obaviještena policija, te krim istražitelji koji vrše očevid na mjestu događaja.

- Pa ono što se u prvi mah i još neslužbeno može reći je da su zaostale mine iz vremena JNA. Sama lokacija je poligon za vježbanje u bivšoj vojarni. Naravno da još ne znamo jesu li mine zakopane neposredno prije napuštanje vojarne od strane vojnika JNA ili su već tu bile prije. Obustavljeni su radovi dok se ne ispita teren koji i nije tako mali, budući da će tvornica biti na velikoj površini. No fokusirat ćemo se prvo na ovu lokaciju i odstraniti svaku mogućnost stradavanja. Pretpostavljam da se radi samo o toj zapremini i da će se radovi ubrzo nastaviti - rekao je glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 05.06.2014.

    Kakav je to izraz "zapremnina"? Ako se ne varam, taj termin bi trebao označavati volumen nečega, a ne količinu. Promijenite to i napišite u duhu hrvatskog jezika.

  • djomba64 04.06.2014.

    Ovo su ,,školske,, mine , bez upaljača, sa kojima su se gušteri-vojnici (JNA) igrali. Uprotivnom bagera više nebi bilo.

  • bulog55gmdg 04.06.2014.

    Neke su prilično nove, a neke rđave! Opet netko usporava gradnju i zapošljavenje u Hrvatskoj ili je poligon JNA trebalo prije pirotehnički pregledat???

Komentiraj...
Vidi sve komentare