To je to što me zanima!

Na putu prema dolje: Novi pad popularnosti Zokijeve Vlade

U travnju je Vladu podržavalo 58,1 posto ispitanika, a već početkom svibnja potpora je pala za gotovo 12 posto. S prosječnom ocjenom 2,54 dobili su 'nategnutu' trojku
Vidi originalni članak

Ako je suditi prema svibanjskom CRO Demoskopu, istraživanju agencije Promocija plus, građanima se sve manje sviđaju potezi Vlade Zorana Milanovića, i popularnost im iz mjeseca u mjesec sve više pada.

U travnju je Vladinu politiku podržavalo 58,1 posto ispitanika, a već početkom svibnja potpora je pala za gotovo 12 posto, na 46,8 posto. Iako su prema školskim ocjenama ispitanici i u svibnju Vladi dali 'trojku', ovoga puta je ona dosta 'nategnuta' s prosjekom 2,54, dok je u travnju ona bila čvrstih 3,1, javlja Novi list.

A kako pada popularnost Vlade, normalno, pada i popularnost SDP-a, čelne stranke u Kukuriku koaliciji. U mjesec dana pala im je potpora s 33 na 30,3 posto. I HNS opet bilježi pad popularnosti, sada su s mizernih pet, pali na četiri posto. 

No, panike nema jer i HDZ-u, najvećoj oporbenoj stranci, pada popularnost - sa 16,7 na 16,2 posto.

Ipak, što se tiče popularnosti samih političara, premijer i dalje dobro kotira i nalazi se na visokom drugom mjestu, između predsjednika Ive Josipovića na prvom i Dragutina Lesara na trećem mjestu.

Zanimljivo, na istom, drugom, mjestu nalazi se i Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade. Međutim, on je na listi najnepopularnijih političara s 20,6 posto. Na prvom mjestu je Ivo Sanader (27,8%), a na trećem Jadranka Kosor (10,5%).

Napomenimo još da je Promocija plus istraživanje provela telefonski na uzorku od 1300 ispitanika.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • dahhmal 08.05.2012.

    Ova vlada je veliko razočarenje ,opet su Hrvati nasamareni.Kada smo glasali za njih nismo glasali za poskupljenja za otpuštanja i smanjivanja plaća.Sposobni su jedino za dijeljenje fotelja i uzimanju love narodu.Nažalost sve smo to zaslužili kad već godinama trpimo te nesposobne i preplaćene političare i ne znamo reći DOSTA.

  • istjerivač 08.05.2012.

    Nitko u (n)ovoj vladi nije iskren svi su u svom interesu. milanoviću loš ti je taj plan, svima uzimate i govorite da je kriza, ona jadna jadranka je pričala da će štediti na svemu pa i na uredskom materijalu, šta ste vi uštedjeli pa makar malo dobre volje i narodne satisfakcije da ste si za 100 kn smanjili plaće, vama isto a nama premazane oči, dajte brojke vaših troškova a ne naših, o tome vodite brige , uredi puni neradnika čast iznimkama. Gde su ulaganja za smanjenje troškova itd to je plan za povećanje standarda pa onda možemo pročati o poskupljenju ali samo uz opravdani razlog ali ovako nemože, licemjerni ste i sve vas više ljudi kuži tako da nećete dugo, jer niste dobar menađer a to bi trebali biti, vi ste umjetna figura a konkretnih rezanja unutar vašeg sustav nema

  • Sandy1964 07.05.2012.

    ma uglavnom da smo se rješili lopovskog HDZ.a Već ćemo nekako !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare