To je to što me zanima!

Na ratištu u Ukrajini nestao je Tomislav Tkalac iz Duge Rese

Iz Ministarstva vanjskih poslova potvrdili su da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku u Ukrajini, a u MUP-u također neslužbeno potvrđuju da je na popisu nestalih
Vidi originalni članak

Hrvat Tomislav Tkalac (34) iz Duge Rese nestao je na ratištu u Ukrajini, gdje se, pretpostavlja se, borio na strani ukrajinskih snaga, piše Jutarnji list.

Iz Ministarstva vanjskih poslova potvrdili su da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku u Ukrajini, a u MUP-u također neslužbeno potvrđuju da je na popisu nestalih. Navodno je obitelji krio da ide u rat u Ukrajinu i govorio da radi u Njemačkoj.

- Otišao je sa suborcima u akciju iz koje se nisu vratili. Tada nitko nije mogao potvrditi jesu li ubijeni ili možda zarobljeni. Majci je sve to bilo šokantno jer je cijelo vrijeme mislila da joj sin radi u Njemačkoj. Ono što znam jest da su je zatražili njegovu četkicu za pranje zubi kako bi imali njegov DNK uzorak - rekao je jedan od njegovih prijatelja za Jutarnji.

IZ MINUTE U MINUTU Putin stigao kod Xija u Peking, sastao se i s Orbanom; Rusija nastavlja s napadima na Herson

Ovog vikenda njegova je fotografija objavljena na Facebook stranici "Memorial - International Volunteers for Ukraine" koja je posvećena stradalima u obrani Ukrajine.

- Molimo vas, pomozite nam da mu odamo počast kako ne bi bio zaboravljen. Naš voljeni hrvatski brat Tomislav Tkalac, koji je kao dragovoljac služio u Ukrajini, poginuo je na bojištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu - objavljeno je na toj stranici.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zapopizdit 17.10.2023.

    Jel nestao kako piše u članku ili je poginuo, a što nitko nije do sada potvrdio? Možda se čovjek kupa i odmara na Azurnoj obali.

  • bemnoo 17.10.2023.

    Nisu ga tjerali novci u rat, htio se dokazat u ratu posto u sustavu nije mogao ni provjere proc

  • redalert270381 17.10.2023.

    Bedak. Povela ga je silna propaganda valjda. Sad će biti pokopan sa tko zna još koliko njih,tko zna gdje bez obilježenog groba,a rat će ionako završiti kako se govorilo od početka Rusi nadiru sa ili bez njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare