To je to što me zanima!

Na Rebru se još uvijek kuhaju: 'Sestre tumaraju po hodnicima'

Kako bi riješili situaciju, na Odjelu za onkologiju instalirana je mobilna rashladna stanica sa snagom 1 megavat, a u ponedjeljak će instalirati još jednu snage 1,5 megavat
Vidi originalni članak

Zavod za onkologiju na zagrebačkom Rebru još uvijek nema klimu, pacijenti se kuhaju dok SE temperature u Zagrebu ovih dana penju i do 39 stupnjeva. Nakon što je 24sata prije tri dana pisao o ovom problemu, u petak se oglasila bolnica.

Kažu kako je problem u tome što glavni kompleks zgrada rashladnom snagom opskrbljuje HEP-Toplinarstvo d.o.o. s kojim KBC Zagreb ima važeći ugovor o održavanju. U ovom trenutku nedostaje im, tvrde, oko 2,5 megavata rashladne snage.

Kako bi riješili situaciju, instalirana je mobilna rashladna stanica sa snagom 1 megavat, a u ponedjeljak će instalirati još jednu snage 1,5 megavat. Uz to će i kao privremeno rješenje tijekom vikenda započeti instalacija šest 'single split' sustava rashlađivanja u Klinici za onkologiju.

Javila nam se čitateljica, pacijentica KBC-a Rebro s Odjela onkologije koja ne može vjerovati da su na odjelu s najtežim pacijentima, prilikom ovakvih vrućina, prestale raditi klime. Ogorčena je cijelom situacijom jer, kaže, pacijenti se "kuhaju" već 20-ak dana

- Ovo je prestrašno. Već 15, 20 dana nema klime na onkologiji, pacijenti se doslovno kuhaju. Doktori i sestre tumaraju mokri po hodnicima i sobama. Ja sam po četiri sata ovdje i nemam riječi. Ali tu su najteži pacijenti, ne mogu vjerovati da se ovo moglo dogoditi. Toplinski je udar i ovo je neizdrživo. Užas, užas, užas. Na onkologiji se to zaista nije smjelo dogoditi i treba nas spasiti - rekla nam je čitateljica dodavši kako je za ovu situaciju krivo jedino ravnateljstvo bolnice. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Judita👥 16.08.2017.

    Mora se to ubuduće omogućiti.

  • lotus_1 05.08.2017.

    Možda klimatizirana soba spada u nadstandard. Možda samo jednostavno treba nadoplatiti Mili rotirki i nekim čudom klima proradi.

  • lotus_1 05.08.2017.

    Jel u kninskoj bolnici rade klime?

Komentiraj...
Vidi sve komentare