To je to što me zanima!

Na sedam kruzera: Čak 10.000 turista stiglo je u Dubrovnik

Šest ih se natiskalo u luci u Gružu, a jedan je na sidru u akvatoriju ispred grada. U ovoj godini, ovo je najveći broj istodobno pristiglih turista te je u gradu velika gužva
Vidi originalni članak

U dubrovački akvatorij u četvrtak je stiglo sedam kruzera, a na njima je došlo oko 10.000 turista. Prema podacima Lučke uprave Dubrovnik stigli su kruzeri Thomson Celebration, AIDAvita, Le Soleal, Costa Mediterranea, Celebrity Constelation, Queen Elizabeth i MSC Lirica. 

Šest ih se “natiskalo” u luci u Gružu, a jedan je na sidru u akvatoriju ispred grada. U ovoj godini, ovo je najveći broj istodobno pristiglih turista te je u gradu velika gužva. No, s obzirom na blagdan Tijelova, nije bilo prometnog kolapsa. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • alfabetagama 04.06.2015.

    na dnevniku novinar koji se javljao iz Dubrovnika rekao da je najveća gužva bila god besplatne vode...

  • conte 04.06.2015.

    Kruzeri koriste visokosumporna goriva kako bi smanjili vlastite troškova poslovanja, i prebacit će svoj rad na niskosumporna goriva „u skladu s posebnim propisima u pojedinim područjima". Upravo stoga upada u oči podatak Državnog zavodu za statistiku, prema kome je tijekom 2013. Dubrovnik višestruko nadmašio sve druge mjerne postaje po količini taloženja sumpora. Sumpor je najznačajniji uzročnik kiselih kiša i sušenja šuma pa se međunarodna tijela bora za njegovo smanjivanje u okolišu. Dok preporučene granične vrijednosti iznose 2 – 5 kg/ha taloženja sumpora, na većini postaja u Hrvatskoj iznose 2 - 6 kg/ha, u Rijeci 11 kg/ha, a u Dubrovniku čak 31,13 kg/ha!

  • Cukrena 04.06.2015.

    Nema baš nekog gušta šetat po gradu kad je gužva, niti što vidiš niti ti je zabavno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare