To je to što me zanima!

Na sjeveru Kanade pao avion, 12 poginulih, troje ozlijeđenih

Boeing 737 se srušio u subotu dok je slijetao u Resolute Bay. Preživjelo je dijete i dvoje odraslih. U vrijeme nesreće vojska je simulirala nesreću aviona na zemlji
Vidi originalni članak

U padu Boeinga 737 na krajnjem sjeveru Kanade poginulo je 12 ljudi, a ranjeno je troje. Letio je iz Yellowknifea za Resolute. Na letu je bilo 15 ljudi među kojima četiri člana posade. Avion kompanije First Air se srušio dok je u subotu slijetao u zračnu luku Resolute Bay, jedno od kanadskih najsjevernijih naseljenih mjesta. 

Posada je zadnji puta kontaktirala s kontrolnim tornjem osam kilometara od zračne luke. Avion se srušio deset minuta kasnije. Među preživjelima su dvoje odraslih i dijete. Jedan je u kritičnom stanju. Prevezli su ih u bolnicu u Iqaluit. 

Prolaznici su rekli kako se avion raspao na tri dijela i da je udario u manje brdo, prenosi CBC

U vrijeme nesreće vojska i vladine snage imale su simulaciju nesreće. Trenirali su kako reagirati u slučaju pada aviona. Odmah su krenuli na mjesto nesreće i pomogli izvući preživjele iz olupine. 

- Operacija je podrazumijevala scenarij zrakoplovne nesreće kako bi se testirali na nesrećama na Arktiku, što se nažalost, točno danas i dogodilo - rekao je kapetan Andrew Henness.

Policija je pronašla dvije crne kutije, a šalju i šest forenzičara kako bi pomogli u identifikaciji tijela i istrazi pada.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zlozla 24.08.2011.

    http://avherald.com/h?article=4419c56e&opt=0

  • KresooDrops 21.08.2011.

    nesreća ko nesreća... još jedna u nizu... R.I.P.

  • Tamno Crni 21.08.2011.

    Ovo je je velika nesreca za obitelji poginulih, a koliko djece dnevno umire od gladi???

Komentiraj...
Vidi sve komentare