To je to što me zanima!

Na smetlištu uništili 11,6 mil. krivotvorenih cigareta

RIJEKA: Cigarete su bile namijenjene srpskom i tržištu BiH. Da su dospjele na tržište, njihova bi vrijednost bila između 8,6 i 11,5 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Na riječkom gradskom deponiju Viševac, suradnjom riječke carinarnice i tvrtke Philip Morris Internationala, uništeno je gotovo 11,6 milijuna komada krivotvorenih cigareta Marlboro i Marlboro light. Cigarete su zaplijenjene u riječkoj luci u listopadu 2007. godine, što je ujedno i najveća zapljena Carinarnice u protekloj godini. Pošiljka je stigla brodom iz Kine u dva kontejnera koji su trebali prevoziti madrace i drvena vrata. Cigarete su bile namijenjene srpskom i BiH tržištu. Da su dospjele na hrvatsko tržište, njihova bi vrijednost bila između 8,6 i 11,5 milijuna kuna, a na ilegalnom su tržištu vrijedile 3,2 milijuna kuna.
Antun Sočković, službenik Carinarnice, nadzirao je uništavanje. Riječ je o cigaretama loše kvalitete, a uništenjem su se izbjegle negativne posljedice za državni proračun, hrvatsko tržište cigareta i zdravlje potrošača jer sadrže mnoštvo primjesa, nekvalitetan duhan i kancerogene tvari. Branislav Bibić, predstavnik Philip Morris Internationala u Hrvatskoj, istaknuo je da je suradnja carinske uprave i duhanske industrije ključna za uspješnu borbu protiv ilegalne trgovine cigaretama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ballastra 30.05.2008.

    ..a mogli su čekat zimu pa tom kaloričnom vrijednošću grijat pola grada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare