To je to što me zanima!

'Na stan sam platila porez, Frljić je neprimjereno reagirao'

Reakciju Olivera Frljića na moj zahtjev za objašnjenjem zašto je HNK Ivana pl. Zajca jedino kazalište u Rijeci koje je dobilo negativan nalaz državne revizije smatram neprimjerenom...
Vidi originalni članak

Nakon što je riječki HNK dobio negativnu ocjenu državnih revizora za poslovanje u 2013. godini, Mostovka Ines Strenja Linić u Saboru je izjavila da bi, ako je sadašnja uprava znala za takvo stanje i nije napravila značajniji iskorak, trebalo razmišljati o novoj upravi kazališta. Predložila je i saslušanje sadašnjeg intendanta Olivera Frljića.

Frljić je na to reagirao priopćenjem u kojem navodi da su uvidom u arhiv Kazališta pronašli ugovor o poslovnim vezama Ines Strenja Linić s jednom od bivših uprava Kazališta, a riječ je o iznajmljivanju njenog stana u središtu Rijeke.

Na Facebooku se potom oglasila prozvana Strenja Linić naglasivši kako u Saboru nije prozvala Frljića i da njegovu reakciju smatra neprimjerenom:

- Reakciju Olivera Frljića i Marina Blaževića na moj legitiman zahtjev za objašnjenjem zašto je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca jedino kazalište u Rijeci koje je dobilo negativan nalaz državne revizije smatram potpuno neprimjerenom. Naravno, znam od kada su oni na čelu ove kuće i da se nalaz dežarne revizije odnosi na 2013. godinu. Međutim, oporba je godinama bez uspjeha upozoravala Kazališno vijeće, Grad Rijeku i gradonačelnika Obersnela na brojne nepravilnosti u radu. Čak se i nužna zakonska obveza o usvajanju godišnjeg programskog i financijskog izvješća od strane Osnivača (u ovom slučaju Grada Rijeke) nije poštovala - napisala je Strenja Linić dodavši da joj je jedina namjera bila ukazati Hrvatskom Saboru i saborskome Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu, na nužnost provjere trenutnog stanja u HNK-u Ivana pl. Zajca kako bi se jasno pratilo postoji li napredak u izvršavanju preporuka revizora, što najbolje može trenutni intendant.

- Iznimno me žalosti činjenica da je u javnoj komunikaciji u Hrvatskoj još uvijek najuvjerljiviji argument ad hominem, kojim se na potpuno neosnovan način pokušava diskreditirati neku javnu osobu. Upravo su to pokušali Frljić i Blažević optužujući me za dvosobni stan koji sam iznajmljivala kazalištu i na koji sam uredno platila porez. Kao saborska zastupnica i Riječanka, smatram da je nužno da se u javnom djelovanju uvijek zalažem za svoj grad i potičem njegov gospodarski, politički i kulturni boljitak - navodi Ines Strenja Linić.

 
Idi na 24sata

Komentari 50

  • MI-MA 18.02.2016.

    Frljić je glasnogovornik riječkog SDP-a i tako ga treba i shvaćati.

  • FloraKa 18.02.2016.

    Gdja Strenja Linic je za saborskom govornicom direktno optuzila g. Frljica za katastrofalno stanje u rijeckom kazalistu. Tek naknadno smo mi, obicni gradjani, doznali da se izvjesce odnosi na godinu u kojoj Frljic uopce nije bio na tom mjestu!!! To je tipicna obmana gradjanstva, postovana gospodjo. Ako imate sto protiv Frljica, onda recite iskreno, vjerovatno vam je njegov nacin umjetnuckog izrazavanja to sto vam ide na jetru. A opet, s druge strane, to je ondarazlog koji ide pod ideoloske konotacije, a vi ste iznad toga,...

  • čarli367 18.02.2016.

    je Strenija Linić ti si u pravu odmah zato ćim si u domoljubnoj koaliciji, jer oni nikad ne lažu i najpošteniji su, a ostali su nitko i ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare