To je to što me zanima!

Na suđenju za pljačku FINA-e optuženi su se branili šutnjom

Sudsko vijeće je odlučilo da će Dubravko Žugelj i Ivan Tucman (29) na psihijatrijsko vještačenje obzirom da je riječ o dugogodišnjim ovisnicima o teškim drogama
Vidi originalni članak

Iskaze optuženika, izuzev iskaza mog branjenika Dubravka Žugelja (29), smatram izmišljenima. Njima se krivnja želi svaliti na Žugelja i umanjiti odgovornost ostalih. Optuženici su pod prisilom i u strahu od drugooptuženog Ivana Boršića (37), rekao je Krešimir Krsnik, Žugeljev odvjetnik na  suđenju skupini koju se tereti za pljačku FINA-e 2005. u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici. 

O krvavoj pljački teškoj oko dva milijuna kuna u kojoj su ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića, optuženi nisu htjeli iznositi obranu. Branili su se šutnjom i odbili odgovarati na pitanja. Pročitani su njihovi iskazi dani u istrazi pred policijom i istražnim sucem. 

Sudsko vijeće je odlučilo da će se Žugelj i petooptuženi Ivan Tucman (29) podvrgnuti psihijatrijskom vještačenju obzirom da je riječ o dugogodišnjim ovisnicima o teškim drogama. Time će se utvrditi njihova ubrojivost u vrijeme kada je kazneno djelo počinjeno. 

- Dugogodišnji sam ovisnik o drogama. Kokain, heroin i marihuanu konzumirao sam gotovo svakodnevno od 2000. Bilo je perioda apstinencije, ali ne mogu sa sigurnošću reći kada. Liječio sam se u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, a 2008. sam završio u Vinogradskoj bolnici nakon što sam se predozirao. Ne sjećam se jesam li tijekom 2005. bio na odvikavanju - rekao je Žugelj. 

Slično je ponovio i Tucman, ovisnik koji tvrdi da se drogira od 14. godine. Na idućem ročištu, koje će 10. svibnja biti u prostorijama Županijskog suda u Zagrebu, svjedočit će psihijatar, te balistički i sudski vještaci. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MLADEN_5 19.04.2012.

    Takvima kazna puta dva. Pa nek sute i dalje.

  • MLADEN_5 19.04.2012.

    Misle sutit -kao ono- ja to nisam rekao.

  • MLADEN_5 19.04.2012.

    Sutnja znaci i priznanje na optuzbe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare