To je to što me zanima!

Na sve misle: Nepušačima dali dodatnih šest dana godišnjeg

Čelnici japanske tvrtke odlučili su nepušače nagraditi dodatnim danima godišnjeg odmora. No čini se da takva politika djeluje i na pušače, kažu da je četvero već bacilo cigarete...
Vidi originalni članak

Japanska tvrtka smislila je kreativan način kako potaknuti svoje zaposlenike da prestanu pušiti. Piala Inc., firma iz Tokija, svojim zaposlenicima nepušačima tako daje dodatnih 6 dana godišnjeg odmora

Uvedena u rujnu, nova politika tvrtke nastoji tako izjednačiti broj radnih sati svih radnika, budući da pušači svoje vrijeme često troše na puš-pauzama. Inicijativa je krenula od radnika nepušača kojemu je to zasmetalo pa se odlučio požaliti šefovima.

- Jedan od naših radnika koji je nepušač ostavio je poruku u uredu o tome kako pauze za pušenje stvaraju probleme u firmi. Vodstvo je sjelo i donesena je odluka da se nepušačima daju dodatni dani godišnjeg odmora kako bi se sve iskompenziralo - kazao je glasnogovornik tvrtke Hirotaka Matsushima u intervjuu za The Telegraph.

Najmanje 30 od ukupno 120 zaposlenika već je iskoristilo dodatne slobodne dane. A prema informacijama koje dolaze iz japanske tvrtke, nova politika ohrabrila je najmanje četvero ljudi da prestanu pušiti.

- Nadam se da ću neke zaposlenike potaknuti da prestanu pušiti kroz ovu inicijativu, bolje činiti nešto ovakvo nego ih kažnjavati - kazao je direktor tvrtke Takao Asuka. 

Prema informacijama iz Svjetske zdravstvene organizacije, 21.7 posto odraslih Japanaca puši cigarete.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 02.11.2017.

    I ženama dodati 2 dana zbog dugotrajnijeg parkiranja ( uvjet da autom dolaze na posao):-

  • Hiroo_Onoda 02.11.2017.

    Mi u firmi imamo jednog čiji bi kip od bronze trebalo izliti, a koji ga bi prikazao kako stoji na glavnom ulazu u firmu i puši (unutra se to ne smije) Portirka je izračunala da ide na pušenje barem petnaest puta tokom radnog vremena, to je skoro 5 sati stajanja pred zgradom svaki dan. Meni zbilja nije jasno kako to može, odnosno kako ga nije sram obzirom da se neki jedva stignu popiškiti (ili ono drugo), a gablaju pred računalom.

  • 02.11.2017.

    To bi trebalo uvesti.Ja kao nepušać koristim samo jednu pauzu i gablec,a pušaći imaju bar 3-4 pauze i gablec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare