To je to što me zanima!

Na svoj je bicikl montirao žmigavce i stop svjetlo

Vladimir Gradiček iz Zagreba sigurnije se vozi bicklom noću. Postavio je pokazivačke smjera u plavoj boji, pa ga je u mraku lakše uočiti
Vidi originalni članak

Policajac mi je neku večer rekao da je to jako korisno, a i lijepo je za vidjeti, pogotovo noću. Sigurnije se vozim biciklom, rekao nam je Vladimir Gradiček iz Zagreba, čitatelj 24sata koji je na svoj bicikl postavio pokazivače smjera i stop svjetlo.
- Zadnji žmigavci rade na baterije od jednog i pol volta, imaju prekidače, a zadnje stop svjetlo povezao sam s kočnicom, tako da se ono pali kad god kočim. Na volanu i prednjim vilicama su plavi žmigavci. Njima je napajanje 4,5 volti, ali baterije će zato duže trajati - rekao je Vladimir. Odlučio se za plavu boju pokazivača smjera iz praktičnih razloga.
- Plava boja, kakvu imaju policijska vozila, korisna je jer je vozači lako uoče. Još sam taj snop namjestio da svijetli prema vjetrobranskim staklima vozača automobila koji voze iza mene - pojasnio je Vladimir. Ovo nije njegova nova ideja. Imao je bicikl s istom opremom i prije dvije godine, ali su mu ga ukrali.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aura 16.04.2010.

    Zaista je ova ideja za svaku pohavlu, inovatora bi trebalo nagraditi, i ovaj patent primijeniti u proizvodnji. Pohvala i za prikazivanje ovakvih članaka , veseli me pročitati i nešto o pametnim ljudima, a ne stalno \"šopanje\" informacijama o raznim Droljores,Kurvales, Karakakić, Drkanu, Groznovcu i ostalom šljamu

Komentiraj...
Vidi sve komentare