To je to što me zanima!

Na tavanu našli 800 ljubavnih pisama starih preko 50 godina

U sanduku koji je našao mladi par, nalaze se i čestitke, razglednice pa i crteži koje je iz Njemačke, Los Angelesa i Walesa svojoj ljubavi Henryju slala Moria Read
Vidi originalni članak

Više od 800 ljubavnih pisama koja su dokaz velike postratne ljubavne priče pronašli su u svojoj novoj kući u Walesu supružnici Kerrie i Lewis Caven. Prije nego su je kupili, kuća u kojoj su našli pisma, bila je prazna više od 18 godina. Sanduk prepun osjećaja prenesenih na papir našli su u prašnjavom kutu tavana, piše Daily Mail. 

Nježne riječi napisane prije više od pola stoljeća pričaju priču davno izgubljene ljubavi i razdvojenosti. Tada su pisma tjednima putovala na odredište. 

Većina pisama su naslovljena na Henryja Olivera Forbesa koji je u istoj kući stanovao desetljećima ranije. U sanduku kojeg su Kerrie i Lewis našli su i čestitke, razglednice pa i crteži koje je iz Njemačke, Los Angelesa i Walesa slala Moria Read. 

Kerrie i Lewis raspitali su se kod susjeda o paru i doznali kako su se Henry i Moria kasnije i vjenčali te zajedno živjeli sve do njegove smrti prije 20-ak godina. Moriu je Henryjeva smrt dotukla te se preselila u starački dom. 

Cavenovi pokušavaju pronaći obitelj zaljubljenih kako bi im predali sva ganutljiva pisma pisana od 1948. do 1979. 

- Moira je kuću jednostavno napustila i nije ništa ponijela sa sobom, njezina djeca i unuci također nisu dolazili. Na krevetu je ležala njena haljina, stvari su bile u ladicama. Agencija je očistila kuću, ali pisma su ostala skrivena. Čini se da su ih spremili zajedno kako bi imali obje strane priče. Nasumično sam izvukla nekoliko i pročitala ih. Pisana riječ i izražavanje osjećaja mnogo je romantičnije nego današnja vremena - rekla je Karrie.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • marko matić01 10.12.2014.

    lijepo i ja sam pročitao pisma od svojih roditelja:))...sve je nekako bilo prirodnije i iskrenije i baš je šteta što ih danas nitko više ne piše...

  • cassini 10.12.2014.

    u jebemti šta je mala "dobra"....

  • _petra_ 10.12.2014.

    bas lijepo :))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare