To je to što me zanima!

Vatrogasci obranili kuće, veliki požar stavili su pod kontrolu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oko 18 sati vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru, na teren je izašlo 30-ak vatrogasaca, no loši vremenski uvjeti otežavaju gašenje. U pomoć su pozvani i kanaderi, ali nisu mogli poletjeti zbog vjetra
Vidi originalni članak

Veliki požar buknuo je na Visu oko 18 sati na području Milne i Podstražja.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo s Visa

Vatra se brzo širila i u jednom trenutku zaprijetila kućama. Vatrogasci su velikim naporima uspjeli obraniti objekte, a oko 22 sata požar su stavili pod kontrolu, no kako puše vjetar opasnost od ponovnog rasplamsavanja i dalje postoji. Zbog toga će ostati dežurati cijelu noć na požarištu.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatra se opasno približila kućama 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vjetar je počeo puhati pa se vatra proširila onda sjeverno, ali nema opasnosti za naselja - ispričao nam je čitatelj iz Podstražja na Visu    

Na terenu su bile sve raspoložive snage, a vatru je gasilo 54 vatrogasca s 11 vozila. Kanaderi zbog jakog vjetra nisu mogli doći u pomoć.

- Kuće su obranjene i branimo ih i dalje. Na terenu s DVD-ovi Vis i Komiža, ne znam u ovom trenutku koliko nas ima ukupno, ali na terenu su sve raspoložive snage, rekao nam je tijekom gašenja Edo Vitaljić, zapovjednik DVD-a Vis.

Osim što je prijetila kućama, vatra je zahvatila i maslinike, a štete i ukupna opožarena površina šume i raslinja utvrdit će se nakon gašenja i očevida.

Više informacija uskoro... 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • najiram 10 10.09.2020.

    partizani provode zacrtani projekt spaljena zemlja....

  • Slovenac xtrem 10.09.2020.

    Večernji list veli da su vatrogasci obranili kuće

  • 10.09.2020.

    Pa ugasite ju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare