To je to što me zanima!

''Na vlasti su sljednici onih koji su 1991. otišli iz sabornice''

Predjsednik HDZ-a je u Metkoviću istaknuo je kako je nužno brzo konsolidirati HDZ kako bi se na lokalnim izborima pripremila pobjeda na sljedećim parlamentarnim
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je u Metkoviću dodijelio 110 iskaznica novim članovima stranke te rekao kako su danas na vlasti oni koji su 25. lipnja 1991. kada se glasalo o neovisnosti Hrvatske napustili Sabor, piše Jutarnji list

- Hrvatska je njima došla kao neželjeno dijete. Ona može biti svakakva - građanska, europska, svjetska, svemirska, ali za njih je najmanje poželjno da bude hrvatska - rekao je Karamarko. 

Dodao je kako nije svejedno kakva će Hrvatska ući u EU, s originalnim vrijednostima ili kao ''odlomljeni dio Jugoslavije''. Poručio je da Vlada u svojih šest mjeseci nije učinila ništa. O slučaju Čačić rekao je kako ''sve pršti od morala i principijelnosti''. 

- Zamislite što bi se dogodilo da je svojevremeno neki HDZ-ov ministar imao takav prometni udes kao Čačić. Ne daj Bože da se to bilo kome dogodi, ali kad se dogodilo, onda je trebalo postupiti principijelno, a ne ovako kako oni postupaju - smatra Karamarko. 

Vlasti je zamjerio i uvođenje građanskog odgoja u škole jer se time, tvrdi, razvodnjavaju hrvatske tradicionalne vrijednosti. Istaknuo je kako je nužno brzo konsolidirati HDZ kako bi se na lokalnim izborima 2013. pripremila pobjeda na sljedećim parlamentarnim izborima.

- HDZ-u je potrebna svježa krv, ali i oni ljudi koji su napustili stranku jer su bili nezadovoljni stvaranjem ozračja koje nije bilo ni hrvatsko ni demokratsko - rekao je Karamarko.

Na dodjeljivanju stranačkih iskaznica bili su i Milijan Brkić, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Branko Bačić, Tomislav Čuljak i Dubravka Šuica. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • OS2002MJ 11.07.2012.

    nije mi jasno tko ih je doveo na vlast

  • Aamelie 11.07.2012.

    Kakvo je to hrvatsko ozračje o kojem on priča? Kakve su to hrvatske tradicionalne vrijednosti o kojima govori da će se izgubiti uvođenjem građanskog odgoja u škole? Ako misli na onu "lijeva ruka, desni džep" i sve ostale varijacije na temu ili ono kako idem svake nedjelje na misu i ispovijedam se barem jednom mjesečno, a u sve ostale dane kradem i muljam gdje god stignem, onda nam stvarno ne treba građanski odgoj, jer za to odgoj nije potreban, dovoljno je upaliti TV dvogodišnjem djetetu i s tim ga hraniti svaki dan i do dana kad krene u školu bit će čovjek po mjeri. Ima pravo, stvarno ne znam čemu trošit novce na nešto poput građanskog odgoja kad se ti novci fino mogu uložiti u izgradnju autocesta koje ne vode nikud.

  • roki marćano 11.07.2012.

    Ovaj kad god se pokaže u javnosti priča o 41 god. 91.god a ne govori o 2010 i 2011 kada su doterali cara do duvara i sad se cijenjeni Građani i Građanke Hrvatske pokradene i unazađene 50 god. države možete samo J...ti

Komentiraj...
Vidi sve komentare